Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ratinanlinnanpuisto kunnostetaan Tampereen keskustassa – Tavoitteena olohuonemainen alue

Ratinanlinnanpuisto on pieni puistoalue Tampereen ydinkeskustassa Hatanpään valtatien, Suvantokadun ja Aleksanterinkadun kulmauksessa. Puistikko kunnostetaan tänä vuonna Hatanpään valtatien raitiotien rakentamisen vuoksi.

Puiston turvallisuutta ja viihtyisyyttä parannetaan, ja se palvelee muun muassa odottelu- ja läpikulkupaikkana läheisten ratikka- ja linja-autopysäkkien vuoksi.

Ratinanlinnanpuiston suunnitelmaluonnos on nähtävänä ja kommentoitavana 17. huhtikuuta saakka verkossa www.tampere.fi/puistosuunnitelmat sekä paikan päällä puistossa. Myös palvelupiste Frenckellissä voidaan tarvittaessa näyttää suunnitelmaa sähköisesti ja auttaa palautteen antamisessa.

Tällä hetkellä puiston pohjoisosassa on aukiomainen oleskelualue ja tukimuurilla rajattu istutusalue ja eteläosassa nurmikumpu sekä kukkivaa pienpuustoa. Nykyiset puiston varusteet ovat huonokuntoisia.

Puiston pohjoisosassa lisätään aukiomaista tilaa ja avoimia näkymälinjoja häiriökäyttäytymisen vähentämiseksi. Pohjoisosassa tavoitteena on olohuonemainen, avoin kivetty aukio, joka kalustetaan eri kokoisilla penkeillä ja pöytäpenkkiryhmillä. Myös valaistus ja roska-astia uusitaan. Olohuonemaisuutta korostetaan vielä persoonallisilla valaisimilla ja puiden kohdevalaisimilla.

Aukiota ja vihreää eteläosaa rajaa tukimuuri, jolla voi istuskella. Puiston kasvillisuus sijoittuu uudistuksessakin eteläosaan. Nykyinen puusto eteläosassa on pääosin hyväkuntoista ja se säilytetään.

Joitakin puita on jouduttu poistamaan raitiotien katumuutosten vuoksi ja yksi puu huonon kunnon vuoksi. Puistoon istutetaan tammi jatkamaan Hatanpään valtatien tammisarjaa. Nykyinen nurmi vaihdetaan matalaan perennakasvillisuuteen.