Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkanmaalla siirrytään kesänopeusrajoituksiin

Pirkanmaalla siirrytään kesänopeusrajoituksiin keskiviikkona 1. huhtikuuta. Asiasta tiedottaa Ely-keskus.

Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu. Talvinopeusrajoitusten poistaminen aloitetaan samaan aikaan myös muussa eteläisessä Suomessa.

Merkkien tulee olla vaihdettuina viimeistään torstaina 2. huhtikuuta. Niillä Pirkanmaan teillä, joilla talvinopeusrajoitukset poistetaan samaan aikaan kuin Keski-Suomessa, merkkimuutokset tehdään maanantaina 6.4.2020.

Talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvä alempi rajoitus.

Sen sijaan Nokialla Viholan kohdalla valtatie 12:lla talvikuukausiksi 70 kilometriin tunnissa alennettu nopeusrajoitus jää tieosuuden pysyväksi nopeusrajoitukseksi.

Päällystetyt tiet ovat jälleen kärsineet talven lauhoista keleistä normaalia enemmän. Teiden urautuminen on ollut tavanomaista nopeampaa. Tienpäällysteissä on talven jäljiltä halkeamia ja reikiä sekä muita vaurioita. Tienpitäjä varoittaa vakavammista päällystevaurioista tarvittaessa.

Pirkanmaalla alennettu 80 km/h -rajoitus jätetään toistaiseksi kahdelle tieosuudelle:

• Valtatie 12 Tottijärvi - Nokia

• Maantie 249 Häijää - Haukijärvi

Talvinopeusrajoitukset poistetaan samaan aikaan kuin Keski-Suomessa:

• Kantatie 58 Juupajoki - Mänttä-Vilppula

• Valtatie 23 Virrat, Kotala - Kotajärvi

Pirkanmaalla alennettu 80 km/h -rajoitus jätetään toistaiseksi:

• Kantatie 58 Juupajoki, Heinisuo

Ely-keskus huomauttaa, että ajokelit saattavat vaihdella vielä paljonkin tienkohdittain ja vuorokaudenajoittain. Vaikka talviajan nopeusrajoitukset nyt poistuvat, on autoilijoiden syytä olla tarkkaavaisia kelien suhteen ja sovittaa ajonopeutensa muuttuvien olosuhteiden mukaiseksi.

Esimerkiksi yöpakkaset tai lumi- ja räntäsateet saattavat heikentää ajo-olosuhteita huomattavasti ja urautuneissa kohdissa on vesisateella vesiliirron vaara. Merkityt nopeusrajoitukset eivät tarkoita sitä, että kyseistä nopeutta pitäisi kaikissa tilanteissa ajaa, vaan turvallinen ajonopeus saattaa olla huomattavastikin tätä alempi.

Kevät tuo autoilijoiden lisäksi paljon myös muita liikkujia teille. Kävelijät, pyöräilijät ja mopoilijat on syytä ottaa huomioon. Autoilijan velvollisuutena on jättää heille riittävä tila kohdattaessa tai ohitettaessa sekä välttää lian ja soran roiskuttamista. Keväällä olosuhteet tien reunassa voivat olla pitkään huonommat kuin itse ajoradalla.