Tredu teki ratkaisunsa: Järjestää pääsykokeet pääasiassa etänä

Pekka Ruissalo

Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa järjestetään ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa 2020 hakeneille hakijoille pääsy- ja soveltuvuuskokeet neljässä perustutkinnossa. Nämä on päätetty järjestää pääosin etäyhteyksien avulla.

Kokeet järjestetään lentokoneasennuksen, turvallisuusalan, kasvatus- ja ohjausalan sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnoissa. Koronavirus-epidemian aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuen kokeet järjestetään pääasiassa etäyhteyksin.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeella mitataan hakijoiden valmiuksia toimia kyseisellä alalla sekä parantaa alalle parhaiten soveltuvien hakijoiden mahdollisuutta tulla valituksi. Pääsy- ja soveltuvuuskoe on hakijalle maksuton.

Yhteishaussa 2020 hakeneet saavat kutsun pääsy- ja soveltuvuuskokeisiin 31.3.2020 jälkeen. Kutsu lähetetään sähköpostitse siihen osoitteeseen, jonka hakija on täyttänyt hakulomakkeeseen Opintopolussa. Mikäli sähköpostiosoite puuttuu, lähetetään kutsu postitse.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeiden aikataulu:

Lentokoneasennuksen perustutkinto

Koe järjestetään keskiviikkona 6.5.2020 Tredun Pirkkalan toimipisteessä. Koe muodostuu neljästä eri osa-alueesta: matematiikan, fysiikan ja loogisen ajattelukyvyn, englannin kielen ja suomen kielen osioista sekä haastattelusta. Pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen osallistuville lähetetään kutsu, jossa on tarkemmat ohjeet päivään liittyen.

Kasvatus- ja ohjausalan sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet järjestetään etätutkimuksena (videopuhelu WhatsApp tai Hangouts ja kirjallinen ennakkotehtävä) ajalla 14.4.–18.5.2020. Kokeet järjestetään toimipisteittäin etänä ja kokeen toteuttaa Psykologitiimi Päämäärä Oy.

Turvallisuusalan perustutkinto

Soveltuvuuskoe järjestetään toimipisteittäin ajalla 6.–8.5.2020. Koe toteutetaan e-lomakkeella ja verkkopuhelimella (Teams).

Aiheeseen liittyvää

  1. Vuoden oppisopimusopiskelija valmistui Tredusta
    17.10.2019 13:47
  2. "Mielenkiinnolla odotamme" – TAMK:n pääsykoe Bangladeshissa
    25.1.2018 18:00
  3. Apu: Näyttelijän urasta haaveillut Maria Veitola joutui Nätyn pääsykokeista sairaalaan – Olisi päässyt kouluun
    31.10.2019 8:22

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut