Tampere päätti siirtää yritysten laskujen sekä maa- ja tilavuokrien eräpäivää kesäkuun loppuun

Tampere siirtää yritysten ja yhteisöjen laskujen sekä maa- ja tilavuokrien eräpäivää 30.6.2020 asti, mikäli yritys tai yhteisö itse tällaista kaupungille esittää. Siirrosta ei aiheudu viivästyskorkoa. Kaupunginhallitus hyväksyi häiriötilannejohtoryhmä asiasta 26.3. tekemän päätöksen.

Kaupunki maksaa pienille ja keskisuurille yrityksille omat ostolaskunsa saapumisen ja hyväksynnän jälkeen välittömästi 30. kesäkuuta saakka. Tampere myös selvittää mahdollisuudet nopeuttaa jo päätettyjä tämän vuoden aikana tehtäviä hankintoja pieniltä ja keskisuurilta yrityksiltä.

Koronavirustilanteen kokonaisuuden selkiydyttyä Tampereen kaupunki ottaa kantaa mahdollisiin tilapäisiin vuokranalennuksiin. Nämä tulevat kyseeseen esimerkiksi tilanteissa, joissa kaupungin suljettavaksi määräämissä tiloissa, muun muassa kulttuuri- ja liikuntalaitoksissa vuokralaisina olevien yrittäjien tilat on myös määrätty suljettavaksi.

Yrittäjällä on oikeus purkaa Tampereen kaupungin kanssa tehty palvelusopimus, mikäli kaupunki ei tarvitse palvelua yli kolmen kuukauden ajanjaksolla ja palvelusopimus estää yrittäjän resurssien käyttöä toisaalla.

Kaupunki on yhdessä Pirkanmaan liiton, Business Finlandin, Tampereen kauppakamarin, Pirkanmaan Yrittäjien ja Business Tampereen kanssa käynnistämässä yhteisen palvelunumeron yritysten koronatukeen liittyviin kysymyksiin.

Tampereen kaupunki on valmistautunut myös auttamaan muita viranomaisia yritysten tukemiseen liittyvien hakemusten käsittelyssä.

Kaupunki ottaa harkintaan myös sen, että vuodelle 2020 myönnettyjä avustuksia ei peritä takaisin, vaikka avustuksen käyttötarkoitusta on koronasta johtuen muutettu tai avustuksen käyttöaikaa joudutaan muuttamaan tai pidentämään.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut