Tampereen neljäsluokkalaisten vaikuttamispäivät siirtyvät nettiin

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut on järjestänyt jo kymmenen vuotta neljäsluokkalaisten vaikuttamispäiviä, joissa Tampereen alueen neljäsluokkalaisilla on ollut mahdollisuus päästä vaikuttamaan omaan elinympäristöönsä liittyviin asioihin toiminnallisin ja leikkimielisin keinoin.

Tänä vuonna vaikuttamispäivät toteutetaan etänä Seppo.io-alustalla.

Päivien tavoitteena on opettaa 10-vuotiaille lapsille demokratiataitoja ja erilaisia vaikuttamisen keinoja sekä antaa tietoa omasta kotikaupungista ja sen palveluista toiminnallisin menetelmin.

Tänä vuonna vaikuttamispäivät järjestetään Seppo.io-opetuspelialustalla. Alustalle on koottu erilaisia tehtäviä eri osa-alueilta. Alakoululaiset pääsevät muun muassa kertomaan, miten Tampereesta voisi tehdä paremman kaupungin lapsille ja keksimään kouluruoille uusia nimiä.

Pelin tehtävät mukailevat sisällöiltään vaikuttamispäivien tehtäväpisteitä.

– Kun meille selvisi, että tänä vuonna emme voi järjestää vaikuttamispäiviä Monitoimitalo 13:ssa, aloimme heti miettiä tapoja, joilla voimme tuoda vaikuttamispäivät 4. luokkalaisten luo. Meillä on hyviä kokemuksia Seppo.io:sta ja halusimme kokeilla, miten se toimii tässä tilanteessa. Näin ensimmäisen päivän jälkeen voin todeta, että olemme saaneet siirrettyä vaikuttamispäivät 4.luokkalaisten koteihin oikein hyvin, kertoo johtava koordinaattori Päivi Laukamo

Vaikuttamispäivät jatkuvat vielä 31.3.–1.4. ja 6.–7. huhtikuuta. Viiden päivän aikana vaikuttamispäiville osallistuu yhteensä noin 750 koululaista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut