Pirkkalan kunta aloittaa yt-neuvottelut – Ei palkkaa nuoria kesätöihin

Pirkkalan kunnanhallitus päätti 30. maaliskuuta pitämässään kokouksessa käynnistää YT-neuvottelut koronavirustilanteen aiheuttamien vaikutusten vuoksi. Kunta tiedottaa asiasta julkisuuteen toimittamassaan tiedotteessa.

– Suomen hallitus on tehnyt linjauksia koronavirustilanteen aiheuttamiin poikkeusoloihin 13. huhtikuuta saakka. Pirkkalan kunta valmistautuu työnantajana siihen, että valtakunnallinen poikkeustilanne jatkuu tämän jälkeenkin. Käynnistettävät YT-neuvottelut koskevat ensisijaisesti henkilöstöä niissä yksiköissä, joissa työtehtävät ovat oleellisesti vähentyneet tai loppuneet kokonaan, tiedotteessa kuvataan.

Hallituksen linjaamien koronavirustilanteen aiheuttamien poikkeusolotoimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Hallituksen päätöksellä on ollut välittömiä vaikutuksia Pirkkalan kunnan palveluihin ja toimintaan. Osa palveluista on keskeytetty ja toimipisteitä on suljettu. Toimintoja on osittain myös tiivistetty niihin toimipisteisiin, jotka ovat avoinna.

Yt-neuvottelut koskevat ensisijaisesti niitä yksiköitä, joissa tehtävät ovat vähentyneet olennaisesti.

Osa Pirkkalan kunnan palveluista ja työtehtävistä säilyy lähes ennallaan tai niitä voidaan hoitaa esimerkiksi etätyönä. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat ensisijaisesti niiden yksiköiden henkilöstöä, joiden työtehtävät ovat oleellisesti vähentyneet tai loppuneet toistaiseksi kokonaan koronavirusepidemian vuoksi.

Pirkkalan kunta pyrkii löytämään yhteistoimintaneuvottelujen piirissä olevalle henkilöstölle korvaavia töitä, joihin henkilöstö on koulutuksensa perusteella mahdollista siirtää. On kuitenkin todennäköistä, että jotkut työtehtävät päättyvät väliaikaisesti kokonaan tehtyjen supistamisten ja sulkujen vuoksi.

Yt-neuvotteluissa selvitetään tarve poikkeusolojen aiheuttamille henkilöstötoimenpiteille, esimerkiksi lomautuksille, osa-aikaistamiselle tai palkanmaksuvelvollisuuden päättämiselle.

Pirkkalan kunta ei myöskään työllistä kesätyönuoria omaan organisaatioonsa tulevana kesänä koronavirustilanteesta johtuen. Nuorten kesätyöhaku ehdittiin jo tehdä ja se oli avoimena 28.2.-27.3.

Mikäli olosuhteet paranevat oleellisesti, ja kunta pystyy palkkaamaan nuoria kesätyöjaksoille esimerkiksi loppukesästä, otetaan hakuaikana saapuneet kesätyöhakemukset huomioon.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut