Ely-keskukset avasivat lisärahoituspalvelun yrityksille

Suomalaiset Ely-keskukset ovat saaneet lisärahoitusta yrityksen kehittämisavustuksiin myönnettäväksi koronavirusepidemian aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä kärsiville yrityksille ympäri maata.

Ely-keskukset rahoittavat poikkeustilanteessa yrityksiä, joissa työskentelee yrittäjän lisäksi enintään 5 henkilöä. 6−250 työllistäville yrityksille tarkoitettua avustusta voi hakea Business Finlandista. Finnvera takaa yritysten pankkilainoja.

Yksinyrittäjille koronavirusepidemiasta aiheutuneiden häiriöiden lieventämiseksi tarkoitetun oman erillisen tukimuodon valmistelu on käynnissä, haku aukeaa kahden viikon kuluessa.

Ely-keskuksen avustusta voidaan myöntää kaikkien toimialojen pienyrityksille lukuun ottamatta maa-, metsä- ja kalatalouden sekä maataloustuotteiden jalostuksen alan yrityksiä.

Avustus on tarkoitettu yrityksille, joiden toiminta on tilapäisesti vaikeutunut tai vaikeutumassa koronaviruksen vuoksi ja yrityksellä arvioidaan olevan kannattavan toiminnan edellytykset jatkossa.

Ely-keskuksen avustus on yrityksen kehittämisavustusta tilanneanalyysin tekemiseen tai kehittämistoimenpiteisiin. Tilanneanalyysin tekemiseen myönnettävä avustus voi olla maksimissaan 10 000 euroa. Ely-keskuksen avustus on 80 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista.

Haku avautui tiistaina. Samalla avattiin tätä varten perustettu valtakunnallinen Ely-keskusten neuvonta, sähköposti ja puhelinnumero.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut