Kovan onnen aitajuoksija Reetta Hurske on hyvässä kunnossa – "Päätähtäimeni on Pariisin EM-kilpailuissa"

Tampereen Pyrinnön aitajuoksija Reetta Hurske on viimeisen puolentoista kauden aikana saanut kokea vastoinkäymisiä siinä mittakaavassa, että asiat ovat jo melkein kääntyneet mustan huumorin tyylilajiin.

Viime kaudella urheilija taisteli ensin urheilija-apurahojen, sitten MM-kisojen tulosrajan kanssa, mutta lopulta kaikki päättyi varsin kohtuullisesti: Dohassa aituri saavutti lopulta välieräpaikan.

Vuonna 2020 odotettiin olympiavuotta, mutta toisin kävi: koronavirus pakotti siirtämään olympialaisia Tokiossa vuodella eteenpäin.

– Tilanteeseen on sopeuduttava sen vaatimalla tavalla. Ihmisten turvallisuus ja terveys edellä. Olympialaisten siirto oli odotettavissa. Pieni kysymysmerkki on vielä se, milloin ensimmäisiä kisoja voidaan järjestää. Nyt kuitenkin valmistautuminen kesään sujuu hyvin, Hurske kertoo.

Tampereella urheilijoiden harjoittelu on pystytty järjestämään hyvällä tasolla poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta.

– Muutamat kärkiurheilijat ovat päässeet harjoittelemaan hyvin poikkeustilanteesta huolimatta. Meidät on toki ohjeistettu tarkasti siihen, kuinka harjoituspaikalla toimitaan. Hygieniasta pidetään erityisestä huolta ja käytetyt laitteet sekä harjoitteluvälineet desinfioidaan, Hurske huomauttaa.

Vaikka olympialaiset siirtyvätkin, on yleisurheilijoilla kuitenkin yhä tavoiteltavaa. Elokuun yleisurheilun EM-kilpailut Pariisissa ovat jääneet olympiakohinan keskellä käytännössä vaille huomiota.

– Tavoitteeni on juosta oma ennätys. Päätähtäimeni on Pariisin EM-kilpailuissa. Minulla on myös Suomen mestaruus puolustettavana.

Hurske sanoo olevansa tällä hetkellä hyvässä kunnossa. Urheilija näkee kesän kalenterin muutoksessa myös myönteisiä puolia. Kiire on olympialaisten siirtymisen myötä kadonnut, joten parasta kuntoa voi viritellä kaikessa rauhassa.

– Hallikausi näytti juoksukunnon osalta hyviä merkkejä. Pääsin kilpailemaan isoissa kansainvälisissä hallikisoissa ja selviydyin niistä hyvin, vaikka ajat olisivatkin voineet olla parempia. Tällä hetkellä koen olevani hyvässä kunnossa, urheilija kuvailee.

Reetta Hurske

Vuonna 1995 syntynyt aitajuoksija. Edustaa Tampereen Pyrintöä.

Edusti Suomea vuonna 2019 Dohan MM-kisoissa. Teki samana vuonna ennätyksensä 100 metrin aitajuoksussa: ennätys on 12,78.

Useita mitaleita SM-viestijuoksuista.

Hypännyt pituutta ulkona 590 ja hallissa tasan kuusi metriä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut