Näin kulkee Baana – Nippu suunnitelmia hyväksyttiin, tulossa myös väriasfalttia

Yhdyskuntalautakunta hyväksyi Hervannan Baanan katu- ja puistosuunnitelmia tiistaina.

Viinikasta Hervantaan johtava pyöräilyreitti on tämän valtuustokauden tärkein pyöräilyinvestointi. Nyt hyväksyttiin reitin kahden osuuden suunnitelmat: Nokikananpuiston osuus Viinikanojan varrella ja Lokintaipale välillä Viinikanoja–Nekalantie sekä Muotialan pelloilla kulkeva osuus Nekalantieltä Hallilantielle. Kohteet on tarkoitus rakentaa tänä vuonna.

Baana alkaa Viinikan liittymästä ja kulkee Viinikanojan vartta Nokikananpuistossa ja sieltä Lokintaivalta Nekalantielle. Tällä alkuosuudella pyörätie on kaksisuuntainen ja sen reunoilla on jalkakäytävät. Baana jatkuu Lokintaivalta pitkin kadun länsireunassa kaksisuuntaisena pyörätienä ja eroteltuna jalkakäytävänä Nekalantien liittymään. Lokintaipaleen Baanan osuudelta kadunvarsipysäköinti poistuu ja Viinikanojan kohdalle sijaitsevan suojatien yhteyteen tulee hidaste.

Muistutusten perusteella suunnitelmaan tehtiin joitakin muutoksia. Lokintaipaleelta Nekalantielle kääntyvä pyöräilyn pääreitti merkittiin ajoratamerkinnöin etuajo-oikeutetuksi Nekalantietä suoraa jatkuviin pyöräliikennevirtoihin nähden.

Kääntyvää pääreittiä korostetaan myös punaisella väriasfaltoinnilla. Väriasfaltointia käytetään myös väylän muissa kriittisissä kohdissa. Pyöräväylälle lisättiin myös kaksi suojatietä.

Muotialassa Baana erkanee Nekalantieltä Muotialan peltoalueelle Rantavainiolle kohti Muotialantietä ja jatkuu edelleen Vihiojanpuiston läpi Hallilantielle. Väylä on tällä osuudella kaksisuuntaisen pyörätie, jonka reunalla on jalkakäytävä. Jalankulku ja pyöräily erotellaan toisistaan pääosin istutetun välikaistan avulla lukuun ottamatta Tampereen Rudolf Steiner –koulun edustaa, jossa käytetään tilanahtauden vuoksi kivettyä erotuskaistaa.

Muistutusten perusteella myös tämän osuuden suunnitelmaan tehtiin muutoksia. Väriasfaltointia käytetään Muotialantien liittymäalueella. Pyörätielle lisättiin suojatiet Muotialan päiväkodin ja asunto-osakeyhtiö Muotialanpuiston kohdille. Myös liikenteenohjausta täydennettiin liikennemerkeillä ja ajoratamerkinnöillä.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt Tampereen kaupungille 510 000 euroa Hervannan Baanan jatko-osuuksien rakentamiseksi. Baanan ensimmäinen osuus Hervannasta valtatie 9:n risteykseen sai aiemmin myös investointitukea 345 000 euroa. Se toteutettiin raitiotien rakentamisen yhteydessä ja valmistui 2019.

Vuonna 2021 rakennetaan Hervannan Baanan Hallialantien ja Korkinmäenkadun osuudet ja niihin liittyvät katusuunnitelmat tulevat nähtäville loppuvuodesta 2020. Nekalantien osuuksien toteuttamisaikataulu on vielä avoin.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut