Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

75 vuotta täyttävä teollisuusyritys juhlii perustamalla 75 hiilidioksiditonnin hiilinielun – Markkinoille myös jalusta käsidesiannostelijalle

75 vuotta täyttävä ympäristökalustevalmistaja Lehtovuori Oy osti juhlan kunniaksi 75 hiilidioksiditonnin hiilininielun Lempäälästä. Yhtiössä koronaviruspandemia sytytti taistelutahdon.

– Tuotanto Ylöjärven tehtaallamme pyörii normaalisti. Tilanteeseen reagoitiin uudella tuotteella, antimikrobisella käsidesi-jalustalla, sanoo toimitusjohtaja Eero Ojanen yhtiön tiedotteessa.

Hiilinielussa on tässä tapauksessa kyse Helsingintien kupeessa olevasta joutomaasta, johon istutetaan toukokuusta alkaen koivuja ja mäntyjä.

Lempäälän kaupungin kanssa tehdyllä sopimuksella taataan, että puut saavat kasvaa 100 vuotta, jonka aikana vain harvennus on sallittua. Alueen täysi hallinta palautuu Lempäälälle 100 vuoden sopimusajan umpeuduttua.

Laskelmat hiilinielusta on tehnyt Luonnonvarakeskus (Luke). Ne perustuvat istutusalueen puiden kapasiteettiin sitoa hiilidioksidia 100 vuoden aikana. Prosessin operaattorina toimii mikkeliläinen startup-yritys Puuni Oy.

Helsingintien kyljessä, osoitteessa Marjamäki 2 sijaitseva istutusalue on heinittymässä oleva maanläjitysalue, johon on rakennettu hulevesiallas. Siihen ei ole odotettavissa luontaista puiden kasvua, mutta edellytykset istutetun lehtometsän kasvulle ovat erinomaiset.

Lehtovuori jakaa myös yhden CO2-tonnin hiilinieluja samalta alueelta asiakkailleen, jotka ostavat yhtiön tuotteen tänä keväänä. Yhtiö koki konkreettisen, Suomeen tehtävän metsityksen hyväksi tavaksi edistää ilmastonsuojelua.

Cleantech-tuotteisiin keskittyvän Lehtovuoren Ylöjärven tehdas valmistaa ulkokalusteita tällä hetkellä samalla tahdilla kuin ennen koronaviruspandemiaa. Hygieniasta pidetään tietenkin erityistä huolta.

Uusi teollinen tuotekin on ehditty kehittää viruksen Suomeen rantautumisen jälkeen. Se on muotoilija Henri Sydänheimon luoma, teräksestä valmistettu käsidesiannostelijan jalusta Saniq.

Jalusta on pinnoitettu antimikrobisella maalilla, joka tuhoaa bakteereja ja viruksia. Mukana on käsidesiteline sekä kumppanilta tulevat litran pumppupullo ja 25 litran täydennyskanisteri käsidesiä.

– Perussyy tuotteen luontiin oli halu helpottaa hygieniasta ja terveydestä huolehtimista myös omalla tehtaallamme. Tuote osoittautui käteväksi, ja se näkyy jo lähiaikoina joissakin kaupoissa ja ravintoloissa, sanoo toimitusjohtaja Eero Ojanen.