Tampereen kaupungin päätös: varotoimet jatkuvat 13. toukokuuta saakka – Näin jatketaan kouluissa, päiväkodeissa ja kulttuuripalveluissa

Koronavirustilanteen varotoimia Tampereen kaupungin palveluissa jatketaan 13. toukokuuta saakka, linjaa kaupunki hallituksen ohjeiden mukaan.

Varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja koulutuksessa etäopetusta jatketaan 13. toukokuuta asti. Etäopetusta varaudutaan jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemiatilanne sitä edellyttää.

Avoinna olevissa kouluissa järjestetään edelleen tarvittaessa lähiopetusta esiopetuksen, 1–3-luokkien, erityisen tuen sekä pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville lapsille.

Ruokailu järjestetään lähiopetukseen osallistuville sekä ruokailuun ilmoittautuneille etäopetuksen oppilaille.

Varhaiskasvatuksen yksiköt pidetään toiminnassa. Sekä Suomen hallituksen että Tampereen kaupungin vahva suositus on, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus.

Kaupungin toisen asteen oppilaitokset pidetään suljettuina 13. toukokuuta asti. Niiden opetus järjestetään etäopiskeluna hyödyntäen erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä.

Kaupungin työpaikoilla jatketaan 13. toukokuuta asti etätyötä niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Myös välttämättömät kokoukset ja koulutukset pidetään etätilaisuuksina.

Tampereen kaupungin museot, kirjastot, liikuntapaikat sekä nuorisopalveluiden, Tampereen seudun työväenopiston ja taiteen perusopetuksen toimipisteet pysyvät suljettuina 13. toukokuuta asti. Opastukset, tapahtumat, työpajat ja kurssit on peruttu toukokuun loppuun asti. Jo aiemmin on tiedotettu, että Tampere Filharmonian kevätkauden konsertit on peruttu.

Poikkeusolojen aikana Tampereen kaupunki tarjoaa kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluita mahdollisuuksien mukaan digitaalisesti. Tarjolla on muun muassa musiikkia, jumppavideoita, verkkomateriaaleja ja suoria kulttuurilähetyksiä niin lapsille kuin aikuisillekin. Tarjonta löytyy kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.tampere.fi/vapaa-aikapalvelujavirtuaalisesti

Myös kouluille on tarjolla kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden tuottamaan virtuaalista ohjelmaa, muun muassa koululaisopastuksia museoiden näyttelyihin, työpajoja, konsertteja ja kirjavinkkausta. www.tampere.fi/etakulttuuriakouluun

Tampere Filharmonian kamarikonserttisarja on kaikkien vapaasti kuunneltavissa 9.4.–28.5. viikoittain torstaina tai perjantaina kello 19 Tampere Filharmonian YouTube-kanavalla sekä osoitteessa Tampereen Filharmonia: Live

Nuorisokeskukset tekevät sisältöjä nuorille eri somekanaviin. Vaikka kirjastot ovat kiinni, voi kirjaston sähköistä aineistoa hyödyntää kotona. Kirjastojen tietotorit neuvovat älylaitteiden ja tietokoneiden käyttöön liittyvissä pulmissa sähköpostitse ja puhelimitse arkisin klo 8 - 16.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut