Tampereen yliopisto: Pääsykokeet ollaan järjestämässä suunnitellusti – "Seuraamme tilanteen kehitystä"

Yliopistojen pääsykokeet ollaan järjestämässä suunnitellusti koronaviruksesta huolimatta, kertoo Tampereen yliopisti tiedotteessa.

Tampereen yliopisto kuitenkin seuraa tilannetta ja varautuu yhteistyössä muiden yliopistojen kanssa mahdollisesti tarvittaviin muutoksiin.

Lopullinen tilannearvio tehdään vasta lähempänä valintakokeita. Tampereen yliopisto noudattaa koronaviruksen torjumisessa ajantasaisia viranomaisohjeita.

– Pyrimme toteuttamaan kevään valintakokeet alkuperäisessä aikataulussa valintakokeisiin osallistuvien ja kokeita järjestävän henkilöstön turvallisuutta vaarantamatta. Seuraamme kuitenkin epidemiatilanteen kehittymistä ja viranomaistiedotteita päivittäin ja meillä on valmius tarkentaa valintakoejärjestelyihin liittyviä suunnitelmia, toteaa vararehtori Marja Sutela tiedotteessa.

Tampereen yliopistoon oli korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa yhteensä 31 673 hakijaa. Haettavana oli yliopiston suomenkielisiä kandidaatti-, kandidaatti- ja maisteri- sekä maisterikoulutuksia. Opiskelupaikkoja on tarjolla lähes 3 300. Tampereen yliopisto oli hakijamäärältään toiseksi suosituin yliopisto. Vain Helsingin yliopistoon oli enemmän hakijoita kuin Tampereen yliopistoon.

Hakijamäärä kasvoi 12 prosenttia viime vuodesta; vuonna 2019 hakijoita oli 28 263. Myös hakukohteisiin jätettyjen ensisijaisten hakemusten määrä kasvoi viime vuodesta 7 prosenttia.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut