Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uusi suunnitelma Tammelantorin pysäköintiin: Pinninkadulle jää 39 pysäköintipaikkaa – Tila poistamalla pyöräkaista, kaventamalla jalkakäytävää ja vähentämällä puita

Tammelantorin lähikaduille Pinninkadulle, Ilmarinkadulle ja Kyllikinkadulle jäämmässä uuden katusuunnitelman mukaan 67 pysäköintipaikkaa.

Pinninkadun uusi katusuunnitelmaehdotus on nähtävänä 17.huhtikuuta saakka. Se koskee katuosuutta Itsenäisyydenkadulta Kullervonkadulle. Uudessa katusuunnitelmassa Pinninkadulla luovuttiin erillisestä pyöräkaistasta pysäköintipaikkojen lisäämisen vuoksi.

Edellinen katusuunnitelmaehdotus oli nähtävänä vuodenvaihteessa, ja ehdotuksesta saatiin runsaasti muistutuksia, joiden perusteella suunnitelmaa on muutettu.

Edellisessä suunnitelmassa esimerkiksi Pinninkadulle olisi jäänyt 10 pysäköintipaikkaa, ja uudessa suunnitelmassa Pinninkadulla olisi 39 kadunvarsipysäköintipaikkaa.

Esimerkiksi Tammelantorin kauppiaat vastustivat parkkipaikkojen poistamista tiukasti Tamperelaisen uutisessa.

Pysäköintipaikkoja pystyttiin lisäämään poistamalla pyöräkaista, kaventamalla jalkakäytävää Tammelantorin kohdalla sekä vähentämällä suunnitelmassa ehdotettua katupuiden määrää.

Pinninkadun katusuunnitelman tavoitteena on parantaa jalankulun ja pyöräliikenteen olosuhteita leventämällä jalkakäytäviä ja sallimalla kaksisuuntainen pyöräliikenne Vellamonkadun ja Kullervonkadun välisellä osuudella, joka on yksisuuntainen Itsenäisyydenkadun suuntaan.

Uudesta suunnitelmasta on poistettu pyöräkaista Pinninkadun torin puoleiselta reunalta Vellamonkadun ja Kullervonkadun väliltä – se oli tarkoitettu vastavirtapyöräilylle pohjoisen suuntaan. Kaksisuuntainen pyöräliikenne sallitaan kuitenkin tällä välillä liikennemerkeillä, mikä ei ole turvallisuuden kannalta paras ratkaisu. Pinninkatua Tammelantorin suuntaan ajavat pyöräilijät ohjataankin Ilmarinkadun kautta Tammelan puistokadun pyörätielle.

Uudessa katusuunnitelmaehdotuksessa Pinninkadun kummallakin puolella sallitaan kadunvarsipysäköinti Tammelantorin kohdalla. Pinninnkadulla olisi jatkossa 39 pysäköintipaikkaa, Ilmarinkadulla 12 ja Kyllikinkadulla 16 paikkaa. Alueelta poistuisi 22 pysäköintipaikkaa, kun alkuperäisessä suunnitelmassa niitä oli aikomus poistaa 51.

Katusuunnitelmaehdotus pohjautuu vuonna 2018 laadittuun Tammelan liikenneverkkosuunnitelmaan sekä meneillään olevaan Tammelan viherrakenne selvitykseen. Pinninkatu on merkittävä etelä-pohjoissuuntainen yhteys jalankululle ja pyöräliikenteelle Yliopiston ja Tullin alueen sekä Tammelan ja Tammelan torin välillä. Pinninkadulta on suora yhteys myös Itsenäisyydenkadun raitiotiepysäkille.

Katusuunnitelma on nähtävänä verkossa ja palvelupiste Frenckellissa, Frenckellinaukio 2 B