Tampereen kaupungilla yli 400 vapaaehtoista siirtymässä avuksi koronatehtäviin – Suurin osa menossa avuksi kotipalveluun

Petteri Mäkinen

Tällä hetkellä suljetuista tai supistetuista kaupungin palveluista on ilmoittautunut 425 vapaaehtoista toisiin tehtäviin siirtyjää. Heistä peräti noin 150:llä on terveydenhuoltoalan koulutus. Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa on edelleen noin 240 henkilön lisäresurssitarve.

Koronavirustilanteen vuoksi Tampereen kaupunki on jo siirtänyt henkilöstö sosiaali- ja terveyspalveluissa tehtävistä toisiin eli muun muassa lääkäreitä, sairaanhoitajia ja lähihoitajia omasta työstään pandemiavastaanotoille.

Ikäihmisten palveluissa päiväkeskus- ja palvelukeskustyöntekijät, avustajat ja suunnittelijat ovat siirtyneet kotihoitoon ja myös asumispalveluiden hoitohenkilöstöä on siirtynyt kotihoitoon. Mahdollisia toisiin tehtäviin siirtyjiä on kartoitettu myös laajemmin.

Suurin osa siirtyjistä on päiväkodin henkilöstöä, koulunkäynnin ohjaajia sekä muuta valtioneuvoston päätöksellä suljettujen palveluiden henkilöstöä.

Työntekijä siirretään tilapäisesti sellaisiin muihin tehtäviin, joita voidaan pitää hänen koulutuksensa ja työkokemuksensa huomioon ottaen hänelle sopivana. Tilapäinen siirto voi kestää enintään kahdeksan viikkoa kerrallaan. Suurin osa siirtyjistä sijoittuu kotipalvelun avustaviin tehtäviin.

Aiheeseen liittyvää

  1. Näin Nysset siirtyvät korona-aikaan: osa linjoista tauolle, osalla vuorot vähenevät – "Kehotamme välttämään kaikkea turhaa matkustusta"
    26.3.2020 15:25

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut