Tullikamarin keikkakonkari toivoo myös alalta itsetutkiskelua – "Ihmisten ilo ja vuorovaikutus ovat asioita, joita ei kopioida"

Markku Makkonen

Tampereen aktiivisin elävän musiikin näyttämö Tullikamari on samassa lirissä kuin muutkin suomalaiset keikkapaikat ja ravintolat.

Talo on ollut suljettu jo kaksi viikkoa ja lähes kaikki sen työntekijät on lomautettu.

– Jos tauko kestää maksimissaan kolme kuukautta, kestämme kyllä. Sitä pidempi paussi tuo jo suuria haasteita, Tullikamarin promoottori Tero Viikari kertoo.

Kadonneen liikevaihdon korvaaminen ja tilanteen ”normalisointi” tulee joka tapauksessa viemään kuukausia, ellei kauemmin.

– Meillähän on kaksi sesonkia: kevät ja syksy. Vaikka oletus onkin, että toiminta on ennallaan syksyllä, tilannetta on hankala ennustaa. Kun tilaisuuksia saa taas järjestää, elävästä musiikista saattaa tulla ylitarjontaa. Toinen kysymys on, onko ihmisillä kriisin jälkeen rahaa käydä keikoilla, Viikari miettii.

Promoottori näkee tilanteessa myös pohdiskelun paikan.

– Nyt kaikilla on aikaa ja mahdollisuuksia miettiä, mikä on oleellista ja tärkeää elämässä. Kriisi pakottaa myös yritykset punnitsemaan toimintapojaan vaikkapa liikematkailun ja teknisten innovaatioiden hyödyntämisen suhteen.

– Luonto on jo näyttänyt, että sille ihmisten vähäisempi liikkuminen on tehnyt hyvää. Esimerkkejä tästä ovat vaikkapa ilman puhdistuminen Kiinassa tai Venetsian kanaalien vesien kirkastuminen.

Tero Viikari on ollut mukana musiikkibisneksessä jo yli 30 vuotta, joista Tullikamarin johtoryhmässä vuodesta 2001.

– Haluan, että ala olisi entistä läpinäkyvämpi, rehellisempi ja avoimempi. Lisäksi livebisnestä tulisi kehittää täydellisen hiilineutraaliuden suuntaan; tuli se sitten teoilla tai taloudellisilla kompensaatioilla.

Lisäksi Viikari iloitsee yhä vanhasta totuudesta, jossa sisältö ratkaisee.

– Ihmisten ilo ja vuorovaikutus ovat asioita, joita ei voi toisintaa tai kopioida. Livemusiikissa on taikaa, jota ei muualta saa.

Tulevaisuus

Ensi vuonna 120 vuotta täyttävän Tullikamarin pienemmässä salissa, Klubilla, alkoi maanantaina remontti, jossa uusitaan muun muassa kaikki pinnat, kalusteet, valaistus, esitystekniikka sekä muokataan salin käytännön toimivuutta. Myös Pakkahuoneen puolella tehdään huolto- ja korjaustöitä. Toimenpiteet ovat jatkoa viime vuonna tehdyille rakenteellisille muutoksille, joissa uudistettiin Klubin baaritiski ja pieni osa ravintolasalia. Remontti rahoitetaan lainalla, joten Tullikamari uskoo tulevaisuuteen. – Olemme valmiina ja iskussa, kun on taas aika juhlia, nokkamies Tero Viikari lupaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut