Stockmann hakeutuu yrityssaneeraukseen – Korona vei asiakkaat

Tavarataloketju Stockmann hakeutuu yrityssaneeraukseen. Hakemus Stockmann Oyj Abp:n yrityssaneerausmenettelyyn on jätetty Helsingin käräjäoikeudelle maanantaina.

Yhtiö on keskustellut pankkisyndikaattinsa ja tiettyjen muiden suurten velkojien kanssa aikomuksestaan jättää hakemus yrityssaneerausmenettelyn aloittamiseksi. Kyseiset velkojat, jotka edustavat yli viidennestä kaikista yhtiön tunnetuista velkojista, ovat alustavasti ilmaisseet suhtautuvansa myönteisesti hakemuksen jättämiseen.

Yhtiön hallitus tulee kutsumaan koolle ylimääräisen yhtiökokouksen päättämään yrityssaneeraushakemuksen jatkamisesta myöhempänä erikseen ilmoitettavana ajankohtana. Yhtiö kutsuu varsinaisen yhtiökokouksen koolle erikseen myöhemmin.

Stockmann julkistaa tammi‒maaliskuun osavuosikatsauksen 30.4.2020. Yhtiö julkaisee uuden tulosennusteen, kun markkinanäkymät ovat selkeämmät.

– Maaliskuun ensimmäisen viikon jälkeen Euroopassa puhjennut koronavirusepidemia (COVID-19) on aiheuttanut merkittävän muutoksen Stockmann-konsernin liiketoimintaympäristöön ja on alentanut asiakasmääriä äkillisesti. Huolimatta siitä, että Stockmann-tavarataloliiketoiminnan ja Lindexin verkkokauppa on jatkanut kasvuaan viime viikkoina voimakkaasti, digitaalisen asioinnin kasvu ei tässä poikkeuksellisessa tilanteessa riitä korvaamaan asiakasmäärien erittäin voimakasta laskua, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Menettely ei koske konsernin tytäryhtiöitä eli Stockmann-tavarataloja Baltiassa eikä Lindexiä.

– Stockmannilla ja Lindexissä on tehty erittäin rajusti töitä yhtiön liiketoiminnan kehittämiseksi ja uudistamiseksi, jotta molempien liiketoimintojemme tulos käännetään kasvuun vuoteen 2021 mennessä. Keväällä 2019 tehdyt strategiset valinnat ovat osoittautuneet oikeiksi, ja konsernin liiketoiminta on kehittynyt niin vuonna 2019 kuin tammi‒helmikuussa 2020 tavoitellulla tavalla. Koronaepidemian aiheuttama ennennäkemätön tilanne johti kuitenkin tilanteeseen, jossa asiakasmäärien lasku on ollut erittäin voimakasta ja yhtiön kassavarat ovat ehtyneet, toteaa Lauri Ratia, Stockmann Oyj Abp:n hallituksen puheenjohtaja.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut