Routavauriot rajoittavat jäte- ja lieteautojen kulkua Pirkanmaalla – Näin neuvoo Jätehuolto

Pekka Ruissalo

Kevätsään myötä alkoi kelirikkoaika pirkanmaalaisilla sorateillä. Teiden huono kunto voi viivästyttää tai jopa estää jätteiden ja lietteen kuljetuksen.

Raskaista ajoneuvoista aiheutuvien vaurioiden välttämiseksi tien kantavuus voidaan osoittaa liikennemerkein. Lisäkilvellä voidaan sallia myös jäte- tai lieteauton ajo painorajoitetulla kelirikkotiellä. Vastuu tien kunnosta on tienpitäjällä, mutta tien ajokelpoisuuden arvioi aina kuitenkin kuljettaja.

– Jos tiellä on pitkään jatkuvia ja hankalia routavaurioita, jäteastian voi siirtää väliaikaiseen paikkaan tyhjennyksen mahdollistamiseksi, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon tekninen päällikkö Timo Varsala

Muuttunut paikka täytyy ilmoittaa Jätehuoltoon asiakaspalveluun. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa myös miettiä, voiko lietenoudon tilaamista lykätä myöhemmäksi. Säännölliset tyhjennykset pystytään ennakoimaan niin, ettei tyhjennys osu pahimpaan kelirikkoaikaan.

Jäte- ja lieteautojen ajo painorajoitetuilla yksityisteillä voidaan sallia Pirkanmaan Jätehuoltoon toimitetulla yhtiön verkkosivulta löytyvällä kirjallisella poikkeusluvalla.

Luvan voi lähettää ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu(at)pjhoy.fi sekä myös kirjeenä osoitteeseen Pirkanmaan Jätehuolto Oy, Kelloportinkatu 1, 33100 Tampere. Kirjepostin käsittelyssä on tällä hetkellä viiveitä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tamperelaisen tärkeimmät ja kiinnostavimmat jutut saa uutiskirjeenä sähköpostiin joka päivä – Näin tilaat!
    12.5.2018 12:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut