Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaalle 169 000 euroa seurantalojen korjauksiin – Messukylään eniten rahaa

Seurantalojen korjauksiin jaetaan tänä vuonna valtionavustuksia yli 1,5 miljoonaa euroa, josta 169 000 euroa myönnetään Pirkanmaalle. Korjausavustusten tarkoitus on säilyttää seurantalojen arvokasta rakennusperintöä sekä mahdollistaa talojen käytettävyyttä parantavat korjaukset.

Pirkanmaan suurimman avustuksen saa Messukylän Työväentalo Oy, jolle myönnetään 45 000 euroa talon lämmitysjärjestelmän uusimiseen. Avustus on myös tänä vuonna jaetuista avustuksista valtakunnallisesti toiseksi suurin. Messukylän työväentalo on valmistunut 1939.

Kulttuuriosuuskunta Saurio Ylöjärveltä saa 25 000 euroa 1904 rakennetun Saurion peruskorjauksen suunnitteluun, haitta-ainekartoitukseen sekä kiireellisiin korjauksiin. Osuuskunta Lamminpää Tampereella uusii 18 000 eurolla 1947 rakennetun osuuskuntatalon ulkovuorauksen ja korjaa talon runkorakenteita.

Yhteensä avustuksia saa Pirkanmaalla tänä vuonna 12 hakijaa. Pirkanmaan avustusten yhteissumma nousi edellisestä vuodesta, ja oli noin 26 000 euroa enemmän kuin vuonna 2019.

Koko maassa avustuksia myönnettiin 135 hakijalle.

Seurantalojen korjausavustus on valtionavustus, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi. Avustusta voivat saada yhdistykset ja yhteisöt, jotka omistavat vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seurantalon. Seurantalojen korjausavustus jaetaan veikkausvoittovaroista.

Suomen Kotiseutuliitto vastaa seurantalojen korjausavustuksen jaosta ja tarjoaa asiantuntija-apua seurantalojen korjauksiin liittyvissä kysymyksissä.