Tampereen kaupunki vapauttaa suljetuissa tiloissa toimivat vuokranmaksusta ja puolittaa osan vuokrat – Joukossa muun muassa Kauppahalli

Kauppahallin kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Heini Saarinen. Petteri Mäkinen/Tamperelaisen arkisto

Petteri Mäkinen

Tampereen kaupunki antaa tilojensa vuokralaisille määräaikaisia vapautuksia vuokrista tai vuokranalennuksia

Tampereen kaupunginhallitus päätti maanantaina, että näissä kaupungin omistamissa tiloissa toimivien yritysten vuokraa alennetaan tai vuokran maksusta annetaan määräaikainen vapautus.

Vuokranmaksusta vapautetaan suljetuiksi määrätyissä tiloissa toimivat vuokralaiset toiminnan esteen alkamisesta lähtien 31. toukokuuta saakka. Maaliskuulta ja huhtikuulta jo laskutettujen vuokrien osalta kaupunki lähettää automaattisesti hyvityslaskun ja uuden laskun maaliskuulta siihen saakka, kun liitteessä esitetty vuokravapaus alkaa.

Osalla kaupungin tilojen vuokralaisista pandemiatilanne on vähentänyt asiakkaita merkittävästi, vaikka tilat voivatkin olla auki. Tällaisille yrityksille kaupunki myöntää 50 prosenttia vuokranalennuksen huhti- ja toukokuulta.

Yritykset ja yhteisöt muun muassa pitävät kahviloita ja ravintoloita, järjestävät kuntouttavaa työtoimintaa sekä kokoontumis- ja tapahtumatoimintaa tai muuta toimintaa kaupungin uimahalleissa, liikuntatiloissa, museoissa ja kulttuuritiloissa sekä päiväkeskuksissa ja oppilaitoksissa.

Lisäksi Tampereen kaupunki on vuokrannut rakennuksissaan olevia liiketiloja yrityksille ja yhteisöille Kauppahallissa, Frenckellissä ja Pyynikin uimahallirakennuksessa.

Vuokravapaus ja vuokranalennukset vähentävät Tampereen kaupungin tuloja noin 500 000 euroa.

Tampereen kaupunginhallitus toivoo, että myös muut vuokranantajat tukevat tiloissaan olevien yritysten ja yhteisöjen toimintaa esimerkiksi vuokranalennuksilla tai määräaikaisilla vuokran perimättä jättämisillä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kauppahalli haluaa nyt tosissaan iltapainotteisemmaksi – "Usein sanotaan, että halli on aamulla täynnä eläkeläisiä..." 4.9.2019 7:00
  2. Varma ei peri touko- ja kesäkuussa vuokria kahvila- ja ravintolavuokralaisiltaan 31.3.2020 17:13

Kommentoi

Mainos: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kuka olet ilman titteliäsi? Ihmisten työpaikan mallit kertovat

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut