Katiska-huumejutun keskeinen syytetty antoi kokaiinia testattavaksi tamperelaiselle tutulleen – IL: "Huh huh kun potkii"

Katiska-jupakan tamperelaiselle osapuolelle oli annettu tehtäväksi testata kokaiinia, jota väitettiin liian heikkolaatuiseksi. Kuvan kokaiini ei liity Katiska-tapauksen takavarikoihin. Ivo Laks/ESM:n arkisto

Pekka Ruissalo

Helsingin käräjäoikeuden kevään aikana käsittelemässä Katiska-huumeoikeudenkäynnissä on tullut esille muun muassa tutkinnan keskeisen syytetyn, tamperelaistaustaisen monitoimimiehen kytkös vanhoille kotiseuduilleen.

Asiasta kertoo Iltalehti verkkosivuillaan.

Monenlaista työkseen puuhannut mies on esitutkinnassa kertonut antaneensa muun muassa kokaiinia testattavaksi tamperelaiselle tuttavalleen, jota on käyttänyt omien sanojensa mukaan huumeiden piilottamisessa välikätenäkin.

Taustalla oli huumekaupasta saatu negatiivinen asiakaspalaute.

– Myin 500–1 000 grammaa eräälle asiakkaalle, joka haukkui, että aivan paskaa tavaraa. Kokaiini oli bolivialaista ja tehty Bolivian keittiössä, jolloin kokaiini haisee ja maistuu vähemmän. Nämä maistelijat olivat ilmeisesti olleet jotain piriukkoja, monitoimimies kertoi Iltalehden mukaan esitutkinnassa.

Tutulta yhteistyökumppanilta saatu palaute oli jo erilaista.

– Soitin ja pyysin kokeilemaan kokaiinia. Hän testasi ja ilmoitti, että ”huh huh kun potkii”, monitoimimies kertoi Iltalehden mukaan esitutkinnassa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut