Nyt puhuu Talent Suomi-kilpailun voittajien valmentaja – "Voitto tuntuu edelleen supersiistiltä"

Korona-ajasta huolimattakin Suomi sai sunnuntai-iltana uuden Talent Suomi-voittajan. Voittajana on tällä kertaa kokonainen ryhmä: tamperelainen Akrotaiturit.

Kyse on siis tarkalleen ottaen akrobatiavoimistelusta, jonka osaajista ryhmä koostuu.

Ryhmän valmentaja Lotta Nuppola vastaa tiistaina puhelimeen edelleen onnellisena.

– Voittaminen tuntuu kyllä supersiistiltä, voi sanoa että me kaikki leijumme edelleen. Sunnuntaina oli tosiaan sillä tapaa, että olimme tyhjässä studiossa esiintymässä. Tuntui kyllä erikoiselta esiintyä tyhjälle salille. Valmentajatkaan eivät päässeet saliin, siellä olivat vain tuomarit ja pari kameramiestä paikan päällä, minäkin katselin kulisseista että mitä tapahtuu, Nuppola kuvailee.

Finalistien avuksi astuivat tuomarit.

– Tuomareille iso kiitos, he olivat todella hyvin mukana esiintymisessä. Urheilijat kertoivat, että tuomarit eläytyivät todella vahvasti tapahtumiin ja heistä sai energiaa esitykseen, Nuppola kiittelee.

Tosin laji on luonteeltaan sellainen, ettei suurta kannustusta välttämättä edes vaadita.

– Lajissa urheilijoiden keskinäinen kontakti on niin vahva, että monesti muutenkin yleisö ja tuomarit unohtuvat esityksen aikana.

Ryhmä sai tuliaisina myös runsaan palkintosumman.

– 30 000 euroa tuli rahaa. Se on tietysti kunnon palkintopotti. Tällä rahalla laitetaan alulle hallihanke, josta ollaan unelmoitu pitkän aikaa. Akrokeskus eli nykyinen harjoituskeskuksemme on Lielahdessa, joten on luontevaa suunnitella uutta halliprojektia sinne. Toki toimintaa on myös paljon ympäri Tamperetta sekä naapurikunnissa. Itse asun Ylöjärvellä, mutta lajiväkeä löytyy myös muissa ympäryskunnissa, Nuppola kertoo.

Akrotaiturien ryhmässä oli puolet tamperelaisia, puolet ympäryskunnista.

– Ryhmistä nuorimmat ovat 10-vuotiaita ja vanhin varsinainen voimistelija 20-vuotias. Finaaliryhmässä oli lavalla mukana myös yksi joukkueen valmentajista, Nuppola paljastaa.

Talent-voitto toi myös lohtua poikkeukselliseen kevääseen.

– Nuorten MM-kilpailut oli kevään iso tavoite, mutta ne ovat nyt tietysti siirretty monien muiden tapahtumien tapaan ensi vuoteen. Lajissa on tavallista kilpailla kahdestaan, triona tai neljästään, tällainen iso ryhmä oli varta vasten ja erikoislaatuisestikin koottu Talentia varten, Lotta Nuppola paljastaa.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut