Tampereen seurakunnissa aloitetaan yt-neuvottelut – Budjetoiduista tuloista jäädään yli kaksi miljoonaa euroa

Tampereen seurakunnissa aloitetaan yt-neuvottelut.

Seurakuntien taloustilanne on koronavirusepidemian takia vakava. Tampereen seurakuntien johtoryhmä on arvioinut tiistain kokouksessaan, että tarvittavan säästön aikaansaaminen ilman lomautuksia on erittäin vaikeaa.

Tämän vuoksi Tampereen seurakuntien yhteistyötoimikunta on kutsuttu neuvotteluun ensi viikon tiistaiksi. Seurakunnat tiedottavat asiasta julkisuuteen toimitetulla tiedotteella.

– Tämän hetkisen arvion mukaan vuodelle 2020 budjetoiduista ulkoisista tuloista jää puuttumaan yli kaksi miljoonaa euroa, toteaa kehitysjohtaja Timo Takala

Neuvotteluissa on mahdollisten lomautusten lisäksi esillä myös muita keinoja taloudellisen tilanteen korjaamiseksi. Näitä voivat olla esimerkiksi töiden uudelleen järjestelyt.

Alustavan arvion mukaan yhteistoimintamenettely kestää noin kuukauden. Mahdolliset päätökset lomautuksista tehdään yhteisessä kirkkoneuvostossa ja seurakuntaneuvostoissa huhti-toukokuussa.

– Tässä epävarmassa tilanteessa pyrimme nyt huolehtimaan, että seurakunta voi tukea tamperelaisia parhaalla mahdollisella tavalla tässä epidemiakriisissä. Neuvottelujen tavoitteena on turvata seurakuntien toiminnan jatkuvuus Tampereella myös tulevaisuudessa, kommentoi tuomiorovasti Olli Hallikainen

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut