Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki kieltää puiden kaadon lintujen pesintäajan rauhoittamiseksi – Myös koirat on muistettava pitää kiinni, kaupunki huomauttaa

Lintujen pesintäajan rauhoittamiseksi Tampereen kaupungin rakennusjärjestys kieltää puiden kaadon 1.4. – 31.7. Myös koirat on muistettava pitää kytkettynä liikuttaessa luonnossa ja viheralueilla.

Tampereen kaupungin rakennusjärjestyksen 49 §:n mukaan puita ei tule kaataa lintujen pesimäaikana 1.4. – 31.7. muusta kuin pakottavasta syystä. Tällöin edellytetään asiatuntijalausuntoa pesinnästä. Ennen kuin puiden kaatamiseen ryhdytään asemakaava-alueella, on selvitettävä maisematyöluvan tarve rakennusvalvontaviranomaiselta.

Koirien kiinnipidosta on säädetty metsästyslaissa ja järjestyslaissa. Esimerkiksi kaupungin viheralueilla ja luonnonsuojelualueilla liikuttaessa koirat on pidettävä kytkettynä.

Järjestyslain mukaan taajamissa koiraa saa pitää vapaana alueen omistajan tai haltijan luvalla ainoastaan pihamaalla, puutarhassa tai muulla aidatulla alueella kuten koirapuistoissa ja koirien harjoituspaikoissa. Myös tällöin koirien on oltava omistajansa valvonnassa.

Metsäalueilla ja maaseudulla koira on pidettävä kytkettynä 1.3. – 19.8. metsästyslain mukaan. Metsästyslaki toteaa yleisperiaatteena, ettei koiraa saa muulloinkaan pitää irti toisen alueella ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa.

Luonnonsuojelualueilla irtipitokielto on voimassa ympäri vuoden.