Nyt tuli liigakiekkoilijoille ohjeet korona-ajan harjoitteluun – Suositus: Valvottu harjoittelu etäharjoitteluna

Jääkiekon Pelaajayhdistys on ottanut nyt kantaa liigapelaajien harjoitteluun kevään aikana. Tämä perustuu siihen, että Suomi on asetettu poikkeustilaan 13. toukokuuta saakka, joka kieltää muun muassa yli kymmenen ihmisen kokoontumiset.

Tämä asettaa luonnollisesti rajoitukset myös jääkiekkojoukkueen harjoittelulle.

– Jääkiekon Pelaajayhdistyksen näkemyksen mukaan tartuntariskiä ei voida turvavälein tai muutenkaan turvallisesti välttää pienryhmäharjoittelussa. Tästä syystä, ja pelaajien työturvallisuuteen vedoten, pelaajilla on oikeus vaatia harjoittelua itsenäisesti ja/tai etäyhteyden välityksellä vähintään 13. toukokuuta asti, toteaa Pelaajayhdistys kantanaan puheenjohtajansa Sean Bergenheimin sekä toiminnanjohtaja Jarmo Saarelan allekirjoituksin.

Pelaajayhdistys ei pyri estämään harjoittelua, mutta odottaa, että Liiga ja liigaseurat ymmärtävät asian vakavuuden ja järjestävät valvotun harjoittelun etäharjoitteluna, jolloin pelaajilla on henkilökohtaiset harjoitusohjelmat.

– Mikäli seura ei suostu siihen, että pelaaja harjoittelisi itsenäisesti tai etäyhteyden välityksellä ja vaatii, että pelaaja osallistuu pienryhmäharjoitteluun, pyydämme pelaajaa ilmottamaan seuralle, että sen on otettava yhteyttä pelaajayhdistykseen, Bergenheim ja Saarela toteavat.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut