Näin Katiska-käsittely ulottuu Pirkanmaalle: Kolmelle miehelle vaaditaan vankeustuomioita erilaisista huumausainerikoksista

Pekka Ruissalo

Helsingin käräjäoikeuden käsittelemä, laajasti huomiota kerännyt Katiska-oikeudenkäynti ulottuu syytetyiden osalta vahvasti myös Pirkanmaalle.

Kokonaisuuden keskeinen syytetty on pirkanmaalaislähtöinen monitoimimies, joka on syyttäjän mukaan hyödyntänyt vanhoja kontaktejaan huumausaineiden kaupassa.

Pirkanmaalla edelleen vaikuttavista henkilöistä on syytteessä muun muassa mies, joka on aluesyyttäjä Jouni Peiposen mukaan laittomasti pitänyt hallussaan, myynyt, välittänyt, luovuttanut tai muulla tavoin levittänyt tai yrittänyt levittää huumausainetta.

Kauppaa on tehty Tampereella elokuun 2018 ja kesäkuun 2019 välisenä aikana.

Mies on hankkinut kolmelta eri myyjältä useilla eri kerroilla yhteensä 7 200 alpratsolaamia vaikuttavan aineena sisältävää Ksalol-tablettia eli yhteensä 480 levyä. Yhdessä levyssä on 15 Ksalol-tablettia. Mies on syyttäjän mukaan myynyt tableteista ainakin 1 500 kpl keskihinnalla 30 euroa per levy. Miehelle vaaditaan "kuukausissa mitattavaa vankeusrangaistusta".

Vuoden ehdollista vankeusrangaistusta vaaditaan puolestaan miehelle, joka on tehnyt huumekauppaa Ylöjärvellä. Mies on saanut kolmannen miehen välityksellä yhteensä 1 500 alpratsolaamia vaikuttavan aineena sisältävää Ksalol-tablettia eli yhteensä 100 levyä. Yhdessä levyssä on 15 Ksalol-tablettia. Mies on myynyt tableteista ainakin 90 levyä eli 1 350 tablettia hintaan 30 euroa/levy. Mies on saanut tablettien myynnistä yhteensä vähintään 2 700 euroa.

Mies on syyttäjän mukaan lisäksi pitänyt hallussaan yhteensä 60 grammaa marihuanaa, josta hän on myynyt eteenpäin yhteensä 45 grammaa hintaan 15 euroa /gramma. Mies on saanut marihuanan myynnistä yhteensä 675 euroa.

Samaten vuoden ehdollista vankeusrangaistusta vaaditaan miehelle, joka on edellä mainittu kolmas mies. Mies on syyttäjän mukaan hankkinut muutamalta eri myyjältä eri kerroilla yhteensä 2 550 alpratsolaamia vaikuttavan aineena sisältävää Ksalol-tablettia eli yhteensä 170 levyä. Yhdessä levyssä on 15 Ksalol-tablettia.

Mies on lisäksi luovuttanut eteenpäin yhteensä 20 levyä eli 300 tablettia. Mies on lisäksi välittänyt vähintään 1500 Ksalol-tablettia eli 100 levyä myyjältä ostajana olleelle miehelle, jolle vaaditaan myös vuoden ehdollista vankeusrangaistusta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Katiska-huumejutun keskeinen syytetty antoi kokaiinia testattavaksi tamperelaiselle tutulleen – IL: "Huh huh kun potkii"
    7.4.2020 14:25
  2. Tamperelaisen tärkeimmät ja kiinnostavimmat jutut saa uutiskirjeenä sähköpostiin joka päivä – Näin tilaat!
    12.5.2018 12:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut