Varusti suuren varaston Tampereen keskustassa huumeiden säilyttämistä ja salakuljetusta varten – Syyttäjä vaatii 13 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta

Pekka Ruissalo

Tamperelaislähtöisen, niin sanotussa Katiska-huumeoikeudenkäynnissä keskeisenä syytettynä olevan monitoimimiehen huume- ja päihdekauppa sekä aineiden salakuljettaminen on ollut hyvin laajamittaista, ja siinä on ollut mukana rutkasti pirkanmaalaisia välikäsiä.

Asia selviää Katiska-oikeudenkäyntiin liittyvistä haastehakemuksista, joita on satoja sivuja johtuen pitkälti runsaasta asianosaisten määrästä. Myös epäiltyjen rikosten – suurimmaksi osaksi huumausainerikoksia – on erittäin runsas.

Yksi heistä on pirkanmaalainen mies, jolle vaaditaan kokonaisuudessa samanmittaista vankeusrangaistusta kuin tamperelaislähtöiselle monitoimimiehellekin – 13 vuotta ehdotonta vankeutta. Miestä syytetään kokonaisuudessa useammastakin eri rikoksesta.

Syyttäjän mukaan mies on muun muassa laittomasti pitänyt hallussaan, kuljettanut ja levittänyt edelleen alpratsolaamia sisältäviä Ksalol -tabletteja, klonatsepaamia sisältäviä Rivatril -tabletteja ja bensedinejä sekä oksikodoneja.

Mies on pitänyt hallussaan Tampereella keskeisellä paikalla olevaa varastoa. Varasto on vuokrattu maaliskuussa 2018 toisen miehen nimissä olleen yrityksen nimissä. Mies on saanut varaston avaimet ja varustanut varaston rakentamalla sinne hyllyt huumausaineita ja niiden pakkamista varten.

Keskeinen päivämäärä on ollut 8. kesäkuuta vuonna 2018, jolloin varastolle on tuotu noin 600 000 Ksalolia sekä muuta huumaavaa ainetta sisältävää tablettia, mitkä mies on ottanut vastaan ja inventoinut.

Mies on ilmoittanut varastoon tulleen tablettimäärän keskeiselle syytetylle, tamperelaislähtöiselle monitoimimiehelle.

Teon kohteena on ollut suuri määrä huumausainetta ja tekoa on kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä, koska teko on ollut erityisen suunnitelmallista, se on tehty syyttäjän mukaan osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa ja siinä on tavoiteltu ja saatu huomattavaa taloudellista hyötyä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut