Ruokajakelu alkaa kymmenellä koululla Tampereella – Tarve viikossa noin 40 000 annokselle

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Koululaisten ruokajakelu alkaa Tampereella maanantaina 20. huhtikuuta alkavalla viikolla

Tampereen kaupunki lähetti esi- ja perusopetuksen oppilaiden huoltajille kyselyn ruokahuollon tarpeesta koronavirustilanteen aikana. Perheet ilmoittivat ruokahuollon tarpeesta noin 8 000 lapselle. Käytännössä tämä tarkoittaa noin 40 000 ruoka-annoksen jakamista oppilaille viikon aikana. Osa perheistä on toivonut saavansa ruoka-annokset kotiin kuljetettuina. Ruoka-annosten jakaminen aloitetaan 20.4. alkavalla viikolla.

Ruoka-annoksia voi noutaa kymmeneltä avoinna olevalta koululta. Tesoman, Ahvenisjärven, Sammon, Karosen ja Kämmenniemen koulutaloissa jakelupäivät ovat maanantai ja keskiviikko, Linnainmaan, Lielahden, Vuoreksen, Aleksanterin ja Talvitien koulutaloissa tiistai ja torstai. Tarkemmat jakeluajat ilmoitetaan vanhemmille Helmi-järjestelmän kautta. Ensimmäinen jakelupäivä on maanantai 20. huhtikuuta.

Ruoka-annokset ovat pakattuja ja jäähdytettyjä. Ruuat ovat laktoosittomia ja tarjolla on myös kasvisruoka-annoksia, mutta turvallisuussyistä aterioita erityisruokavaliota noudattaville ei pystytä tarjoamaan jakeluna.

Mikäli tilattua ruoka-annosta ei tulla noutamaan, pyydetään siitä ilmoittamaan sähköpostitse (kouluruokajakelu@tampere.fi) hyvissä ajoin, jotta hävikki muodostuisi mahdollisimman pieneksi.

Ruokajakelun ja kotiinkuljetuksien käytännön toteuttamisesta tiedotetaan tarkemmin pääsiäisen jälkeisen viikon aikana.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut