Haluatko luontoon... ilman ruuhkia? – Ylöjärvellä kerättiin kartalle vähemmän tunnetut retkikohteet

Retkeilijöitä Riuttaskorven pitkospuilla. Ylöjärven kaupunki
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Suosituimmilla retkeilypaikoilla on viime viikkoina ollut ruuhkaa ihmisten hakeutuessa luontoon lähimatkailemaan.

Nyt on hyvä hetki tutustua vähemmän tunnettuihin retkeilykohteisiin, neuvotaan Ylöjärveltä.

Lähiluontokohteiden löytämistä on Ylöjärvellä helpotettu kokoamalla helppokäyttöiseen Ylöjärvi Retkelle -karttaan yli 250 luonto- ja kulttuurikohdetta.

Palvelu toimii Google Mapsin avulla ja antaa reittiohjeet suoraan kohteeseen. Jokaisesta kohteesta on ilmoitettu lähin postiosoite, joten myös oman navigaattorin käyttö kohteen löytämiseksi on sujuvaa.

Karttaan pääsee käsiksi linkin kautta, joka löytyy kaupungin nettisivuilta: www.ylojarvi.fi/retkelle

Luonto- ja kulttuurikohteiden lisäksi karttaan on merkitty historiallisia kohteita sekä melontareittejä, nuotio- ja yöpymispaikkoja sekä ankkuri- ja rantautumispaikkoja. Kartalle voi halutessaan valita näkyville vain itseä kiinnostavat kohderyhmät, mikä selkiyttää karttanäkymää.

Karttapalvelua on ollut koostamassa useita ylöjärveläisiä organisaatioita kuten Ylöjärven luonto, Ylöjärvi-Seura, Ylöjärven kaupungin maankäyttö ja ympäristöpalvelut, kulttuuripalvelut sekä yksittäisiä ylöjärveläisiä.

Palvelua kehitetään jatkuvasti käyttäjien palautteen pohjalta. Käyttäjä voi esittää ehdotuksen uudesta kohteesta tai lähettää valokuvan ylläpitäjille. Kävijöiden toivotaan merkitsevän kuvia ja julkaisuja eri retkikohteista somekanavissa tunnisteella #Ylöjärviretkellä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut