Ennätyslyhyt talvi ja korona ovat mullistaneet kalastusta Pirkanmaalla – Tässä pitkä lista vaikutuksia

Minimalistisen lyhyeksi jäänyt talvi ja muutaman viikon jatkunut koronaepidemia ovat heijastuneet kalatalouteen.

Talvikalastus jäi ennätyksellisen vähäiseksi, kun isommilla järvillä ei saatu lainkaan kunnon jäitä.

Pyydyskalastuslupien myynti romahti Pirkanmaan vesillä talvella alle puoleen edellisen vuoteen verrattuna, ja moni luvan lunastanut jätti verkkonsa kokonaan uittamatta heikkojen jäiden alle.

Lukuisten muiden tapahtumien tapaan Tampereen isoimpiin yleisötapahtumiin lukeutuva kevään avaus ja ykköskalatilaisuus, Tampereen huhtikuiset kalamarkkinat jouduttiin perumaan. Tampereen Komediateatterissa järjestettävä valtakunnallinen Kuhaseminaari siirrettiin maaliskuulta lokakuulle.

Ravintoloissa käynnin väheneminen ja lopulta niiden ja koulujen sulkeminen ovat vähentäneet merkittävästi kalan kysyntää Pirkanmaan ja muun Suomen kaupallisilta kalastajilta. Suoramyynnin lisääminen on tuonut tilanteeseen helpotusta ainakin osalle alan toimijoista.

Myös kalastusmatkailuyritykset ovat ahdingossa koronan takia. Rajojen sulkeutuminen ja kotimaan matkailun väheneminen näkyy mökkivuokrauksessa ja palveluiden myynnissä.

Jos vapaa-ajankalastus oli vähäistä talvella, niin ennätysaikainen avovesikauden alku ja poikkeustilanne ovat päinvastoin näkyneet kalastajien nopeana aktivoitumisena. Jäät ovat jo monin paikoin lähteneet maakunnan järvistä, ja kalastuslupia on lunastettu viime viikkoina kaksin kolminkertaisia määriä edelliseen kevääseen verrattuna.

Kalastus on tähän hetkeen ja toki myös aina muulloinkin erinomainen harrastus, jota voi helposti toteuttaa yksin tai perheen kanssa. Pirkanmaan isojen järvien ja koskikohteiden ohella nyt on hyvä hetki kokeilla kalojen narraamista pikkujärvillä, joita maakunnasta löytyy yli pari tuhatta.

Kotitarvekalastus on hyvä vaihtoehto pitää yllä kuntoa ja mielenvirkeyttä ja lisätä samalla tuoreita aineksia ruokapöytään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut