Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereella alkaa keskiviikkona osallistuvan budjetoinnin kokeilu – "Ideoita voivat kertoa niin pikkulapset kuin ikäihmisetkin"

Tampereella alkaa niin sanotun osallistuvan budjetoinnin kokeilu 15. huhtikuuta. Osallistuvan budjetoinnin aikana tamperelaiset ideoivat, suunnittelevat ja päättävät, miten käytetään 450 000 euroa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Kaikki voivat tehdä ehdotuksia iästä ja kotipaikkakunnasta riippumatta. Ideat voi käydä kertomassa mun.tampere.fi-sivustolla. Ideointivaihe on käynnissä 15. toukokuuta saakka.

Osallistuva budjetointi on menetelmä, missä asukkaat pääsevät suunnittelemaan ja päättämään yhteisten verovarojen käytöstä. Tänä vuonna Tampereella osallistuvan budjetoinnin teemana on lasten ja nuorten hyvinvointi.

– Haluamme kuulla kaikilta, miten alaikäisten tamperelaisten hyvinvointia voitaisiin lisätä. Ideoita voivat kertoa niin pikkulapset kuin ikäihmisetkin. Myös koululuokat, yhdistykset tai muut ryhmät voivat tehdä ehdotuksia. Ideointiin saa osallistua, vaikka ei asuisi Tampereella, suunnittelija Lilli Siikasmaa kertoo.

Ideat voi esittää Mun Tampere-verkkosivustolla osoitteessa www.mun.tampere.fi, missä ne ovat avoimesti kaikkien nähtävillä.

Ideat voivat liittyä esimerkiksi vapaa-ajan mahdollisuuksiin, tapahtumiin tai ympäristön turvallisuuteen ja viihtyisyyteen. Ne voivat tukea arjessa jaksamista tai edistää yhteenkuuluvuutta.

– Tampereen kaupunki on varannut 450 000 euroa asukkailta saatujen ideoiden toteutukseen. Haluamme tällä rahalla hyvää oloa ja iloista mieltä joka puolelle kaupunkia, joten rahaa on suunnattu tasaisesti eri alueille. Koillisen, kaakon, etelän, keskustan ja lännen alueille on varattu 70 000 euroa kullekin. Alueellisen rahan lisäksi käytössä on 100 000 euroa, jolla voidaan toteuttaa koko kaupungin laajuista toimintaa, projektisuunnittelija Jari Mäkäläinen kertoo.