Tampereella syntyi maaliskuisena iltana humalainen käsirysy, josta kolme oli tuomiolla – Kahden syytteet hylättiin, yhdelle yli kaksi vuotta ehdotonta vankeutta poikkeuksellisella lisäpäätöksellä

Maaliskuisena iltana vuonna 2019 syntyi muutaman kilometrin päässä Tampereen Keskustorista kerrostaloasunnossa vahvasti humalainen käsirysy, jossa aseina käytettiin niin puukkoja kuin kahvipannuakin. Tästä jupakasta on nyt annettu Pirkanmaan käräjäoikeudessa tuomio lopulta yhdelle, kun yhteensä kolme henkilöä oli syytteessä.

1960-luvulla syntynyt nainen tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä. Poikkeuksellisen rangaistuksesta tekee kuitenkin se, ettei naista vangita. Oikeus katsoi hänet olevan suhteessa vankeusrangaistuksen suorittamiseen ensikertalaisen asemassa. Naisen on oikeudessa selvitetty kärsivän useista perussairauksista, ja hänen yleiskuntonsa on voitu havaita olevan heikko. Lisäksi naisella on vaikeasti sairastunut huollettava.

Nainen myönsi käyttäneensä illan ja sitä seuranneen yön aikana väkivaltaan. Yksityisasunnossa oli paikalla useampi henkilö, joiden muistikuvat olivat hatarat, mutta kuitenkin yhteneväiset: eri sukupuolten kesken oli syntynyt humalatilan kasvaessa ahdistelua. 1960-luvulla syntyneen naisen oman kertomuksen mukaan hänelle ennestään lähes tuntematon mies oli tullut asuntoon ja tönäissyt häntä niin että hän oli kaatunut ja lyönyt päänsä. Nainen oli noussut ja ottanut veitsen, jolla hänen oli ollut tarkoitus lyödä pöytään.

Nainen oli kuitenkin lyönyt tilanteessa miestä kaksi kertaa olkavarteen. Hän ei omien sanojensa mukaan tiedä miksi hän oli osunut veitsellä kaksi kertaa, koska hänellä ei ollut ollut tarkoitusta osua ihmiseen lainkaan.

Vahvasti humalassa ollut uhri oli poistunut lyöntien jälkeen asunnosta. Lääkärissä miehestä oli löydetty kaksi sileäreunaista, noin 2,5 cm levyistä ja pistokanavalta 5 cm pituista lihaskerrokseen ulottuvaa haavaa. Toinen oli ollut olkavarressa ja toinen solisluun alla. Vammat sopivat puukotuksen aiheuttamiksi. Solisluun alla sijaitseva haava oli ollut potentiaalisesti hengenvaarallisempi, koska se oli sijainnut ison laskimon ja valtimon sekä keuhkopussin vieressä.

Huhtikuussa 2019 päivätty lääkärinlausunto antoi tilanteesta raadollisemman kuvan. Mies oli asunnosta poistuessaan mennyt koputtamaan naapuriovea. Naapuri oli avannut oven ja hälyttänyt ambulanssin. Tämä apu saattoi olla ratkaisevaa: todennäköisesti muussa tapauksessa mies olisi menehtynyt muutaman tunnin kuluessa verenvuotoon.

Jupakkaan liittyen oli syytettyinä myös 1980-luvulla syntynyt nainen sekä 1970-luvulla syntynyt mies. Heidän syytteensä päätettiin kuitenkin hylätä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, vaan siitä on mahdollista valittaa hovioikeuteen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut