Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tiukille joudutaan, mutta varmasti selvitään" – Tampereen vanhin urheiluseura etsii luovia selviämiskeinoja korona-ajalle

Kokoontumisrajoitukset ovat vieneet urheiluseurat koville.

Edes toimintansa jo aikaa sitten vakiinnuttaneet ei ole poikkeus.

Vuonna 1879 perustetun Tampereen vanhimman urheiluseuran Pohjois-Hämeen Ampujienkin on pitänyt sopeutua olosuhteisiin, jossa valtaosa seuran toiminnasta ei ole käytännössä mahdollista.

Noin tuhannen jäsenen ammunnan yleisseura on joutunut keskeyttämään kilpailut ja yhteisharjoitukset esimerkiksi Tammelassa sijaitsevilla Peltokadun ja Osmonkallion sisäampumaradoilla.

Kokkovuoren haulikkoampumakeskukseen on päässyt alle kymmenen henkeä kerrallaan. Kävijämäärä on vähentynyt noin 85 prosentilla. Esimerkiksi Kokkovuoren vilkas ampuma-aiheinen tapahtuma- ja tyky-toiminta on lähes seisahduksissa.

– Tiukille joudutaan, mutta varmasti selvitään. Nyt ei voi jäädä tulee makaamaan ja ripotella tuhkaa päälle, vakuuttaa Kokkovuoren ratamestari Janne Hokkanen.

Tiukille joudutaan, mutta varmasti selvitään.

Hokkasen mukaan olosuhteet ovat pakottaneet myös uusiin avauksiin. Tampere–Pirkkalan lentokentän eteläpuolella sijaitsevalla ampumaradalla pidettäviä yritysten Business Shooting Club -tapahtumia on markkinoitu nyt muutaman viikon ajan. Jäsenmaksulla luvassa seitsemän verkostoitumisiltapäivää ampumisineen ja ruokailuineen. Hokkasen kertoo, että mukaan on sitoutunut jo lähes 20 yritystä, yhteisöä ja kuntaa.

– Kaikki ovat lähteneet mukaan käytännössä korona-aikana. Raha ei tee seuraa autuaaksi, mutta ilman sitä ei tulla toimeenkaan.