"Tiukille joudutaan, mutta varmasti selvitään" – Tampereen vanhin urheiluseura etsii luovia selviämiskeinoja korona-ajalle

Kokoontumisrajoitukset ovat vieneet urheiluseurat koville.

Edes toimintansa jo aikaa sitten vakiinnuttaneet ei ole poikkeus.

Vuonna 1879 perustetun Tampereen vanhimman urheiluseuran Pohjois-Hämeen Ampujienkin on pitänyt sopeutua olosuhteisiin, jossa valtaosa seuran toiminnasta ei ole käytännössä mahdollista.

Noin tuhannen jäsenen ammunnan yleisseura on joutunut keskeyttämään kilpailut ja yhteisharjoitukset esimerkiksi Tammelassa sijaitsevilla Peltokadun ja Osmonkallion sisäampumaradoilla.

Kokkovuoren haulikkoampumakeskukseen on päässyt alle kymmenen henkeä kerrallaan. Kävijämäärä on vähentynyt noin 85 prosentilla. Esimerkiksi Kokkovuoren vilkas ampuma-aiheinen tapahtuma- ja tyky-toiminta on lähes seisahduksissa.

– Tiukille joudutaan, mutta varmasti selvitään. Nyt ei voi jäädä tulee makaamaan ja ripotella tuhkaa päälle, vakuuttaa Kokkovuoren ratamestari Janne Hokkanen.

Tiukille joudutaan, mutta varmasti selvitään.

Hokkasen mukaan olosuhteet ovat pakottaneet myös uusiin avauksiin. Tampere–Pirkkalan lentokentän eteläpuolella sijaitsevalla ampumaradalla pidettäviä yritysten Business Shooting Club -tapahtumia on markkinoitu nyt muutaman viikon ajan. Jäsenmaksulla luvassa seitsemän verkostoitumisiltapäivää ampumisineen ja ruokailuineen. Hokkasen kertoo, että mukaan on sitoutunut jo lähes 20 yritystä, yhteisöä ja kuntaa.

– Kaikki ovat lähteneet mukaan käytännössä korona-aikana. Raha ei tee seuraa autuaaksi, mutta ilman sitä ei tulla toimeenkaan.

Seura

Pohjois-Hämeen Ampujat

Tampereen vanhin urheiliseura, perustettu vuonna 1879 nimellä Tampereen Metsästys- ja Ampumaseura

kolme lajikerhoa: haulikkokerho, pistooli- ja kiväärikerho sekä hirvikerho

ratoja Kokkovuoren haulikkoampumakeskus, Aitovuoren ampumarata sekä Osmonkallion, Peltokadun ja Koskikeskuksen sisäampumaradat

jäseniä noin tuhat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut