Näin ministeri tarttui pentutehtailuun – koiraväeltä tuli välittömästi kiitosta

Eläinten laittomasta maahantuonnista huolestunut maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) lupaa, että viranomaiset kitkevät pentutehtailua entistä hanakammin.

– Eläinlääkintöviranomaiset, poliisi, Tulli, verottaja ja oikeuslaitosten syyttäjät tekevät yhteistyötä näiden ongelmien ratkaisemiseksi ja tätä yhteistyötä ollaan edelleen tehostamassa, Jari Leppä sanoo tiedotteessaan

Maa- ja metsätalousministeriö selvittää nyt, pitäisikö Suomeen perustaa virallinen koira- ja kissarekisteri. Asia selviää syksyyn mennessä.

Kennelliito kiittää ministeriä, että pentutehtailuun puututaan tosissaan.

–  On todella hienoa, että ministeriössä on reagoitu kentältä tulleeseen viestiin kaikkien koirien rekisteröinnin ja tunnistusmerkinnän tärkeydestä. Tunnistusmerkintä ja rekisteröinti läpivalaisevat koiran alkuperän, minkä vuoksi ne parantaisivat olennaisesti mahdollisuuksia suitsia pentutehtailua ja koirien laitonta maahantuontia. Lisäksi kadonneet koirat palautuisivat nopeammin omistajilleen ja eläintenpitokiellon valvominen tehostuisi, sanoo Suomen Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonenvastauksessaan

Lehkonen muistuttaa, että tunnistusmerkintä ja rekisteröinti mahdollistaisivat myös eläinten hallitsemattoman lisääntymisen valvonnan sekä ehkäisisivät tarttuvien tautien leviämistä.

Jari Leppä korostaa, että laittomassa maahantuonnissa ratkaisun avaimet ovat ostajalla.

– Koiraa ei tule ostaa epäilyttävältä taholta ja ilman vaadittavia todistuksia asianmukaisine merkintöineen. Pentutehtaista peräisin olevien ja mahdollisesti tartuntoja kantavien koirien ostaminen ei ole vastuullista toimintaa, vaikka ostaja itse kokisikin pelastavansa pennun.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut