Tämä tamperelaisnainen nousi pyörätuolista tv-tähdeksi

ARTISTI Nostalgiaa ja vanhaa meininkiä rakastava Nancy Cherry Tinkerbella haluaa laulaa ja esiintyä niin paljon kuin mahdollista.

Nainen, joka haluaa tulla tutuksi Nancy Cherry Tinkerbellana. Hevosonnettomuus vei naisen pyörätuoliin, mutta ei se ole esiintymistä estänyt. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Eletään vuotta 2013, kun nuori, töiden tekemistä ja eläimiä rakastava musikaalinen tamperelaisnainen lähtee ratsastamaan. Kohta tapahtuu jotain, joka muuttaa naisen elämän ainakin useiksi vuosiksi eteenpäin. Hevonen säikähtää, nainen putoaa hevosen selästä ja jää roikkumaan satulasta oikean jalan varassa. Seurauksena on hermovaurioita.

Viisi vuotta myöhemmin sama nainen muistelee tapahtumia pyörätuolissa. Siihen hänet on vienyt tapahtuneesta aiheutunut hermokipu, joka on piinaavaa ja päivittäistä. Omaa hankaluuttaan tilanteeseen tuo se, ettei nainen voi syödä juurikaan kipulääkkeitä niiden sivuvaikutusten takia.

– Pyrin kuntouttamaan itseni sillä tapaa, etten todellakaan tarvitse tätä tuolia lopun ikääni, hän sanoo painokkaasti.

Kaikesta huolimatta 31-vuotias nainen luo nyt uraa Nancy Cherry Tinkerbellana Tässä jutussa häntä myös kutsutaan sillä nimellä, koska hän ei halua ristimänimeään käytettävän jutussa. Tinkerbella on satuhahmoja rakastavalle tuttu nimi – se tarkoittaa englanniksi Helinä-keijua.

Keväällä nainen tuli koko kansalle tutuksi X Factor-ohjelmasta, jossa esiintyi Three Decades-lauluyhtyeen kanssa. Kyseessä on vahvasti nostalgiaan ja 1920- ja 1950-lukujen laulumusiikkiin luottava stemmalauluyhtye, joka myös pääsi ohjelmassa varsin pitkälle, lähes maalisuoralle saakka.

– Pääsimme neljän parhaan bändin joukkoon. Kun siitä määrästä raakattiin kaksi parasta, putosimme jatkosta, hän muistelee.

Esiintymiseen liittyvät tositelevisio-ohjelmat ovat saaneet myös paljon kritiikkiä. Moni on miettinyt, saavatko ohjelmien voittajatkaan saavutuksistaan merkittävää hyötyä tai edes muutamaa keikkaa.

– Lähdimme mukaan näkyvyyden ja huomion takia. Tuotannosta ei ole huonoa sanottavaa, tuomarit olivat mukavia ja osallistujien välinen kilpailu ei ollut mitenkään liiallista, Nancy Cherry sanoo.

Tulevaisuudessa hän haluaa esiintyä ja laulaa niin paljon kuin mahdollista. Tyylisuuntaa ei tarvitse erikseen pohtia.

– Vanhan musiikin estetiikka on ihan mahtavaa.

Nancy Cherry Tinkerbella

31-vuotias tamperelainen laulaja, lauluntekijä ja muusikko.

Esiintyy julkisuudessa taiteilijanimellä, ei kerro ristimänimeään.

Vammautui vakavasti vuonna 2013 sattuneesta hevosonnettomuudessa. Seurauksena oli hermovaurioita, jotka veivät naisen pyörätuoliin. Aikoo vielä kuntoutua.

Tuli televisiosta tutuksi X-Factor -ohjelmasta, jossa esiintyi lauluyhtye Three Decadesin kanssa.

Luettelee idoleikseen Clint Eastwoodin, Elvis Presleyn ja erityisesti Marilyn Monroen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tätä taloa tehdään jo, vaikka tontilla ei näy mitään – Härmälään kohoaa puukerrostalo, jonka kylpyhuonekin tehdään elementtinä tehtaalla
 2. Olisiko 70-vuotias Juice suostunut koronakaranteeniin? – "Tuskin..."
 3. Tampere hakee aikuisia päivystämään suojateille koulujen alkaessa – Kouluja listalla 28
 4. Tärkeä tamperelainen: ”Ota opas, niin kuulet, mitä näet” – Anja on opastanut Tamperetta jo 40 vuotta
 5. ”Pysähtyminen teki hyvää” – Kohujulkisuudestakin tunnettu Henna Peltonen viettää tavallista perhearkea Pispalassa
 6. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. "En jaksanut olla tekemättä mitään" – Heti kohun aiheuttaneesta Pyrinnön jenkkivahvistuksesta vuosimallia 1974 tuli Suomeen amerikkalaisen ruuan lähettiläs
 11. "Koko ajan on pöhinä päällä" – Kukkaispormestari Paulina Ahokas inspiroituu Tampereen tarinasta
 12. Kolumni: Kotimaa on mansikkainen – "Kaikki tämä ilman jonotusta ja stressiä, turvallisesti."
 13. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 14. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 15. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 2. ”Pysähtyminen teki hyvää” – Kohujulkisuudestakin tunnettu Henna Peltonen viettää tavallista perhearkea Pispalassa
 3. Tampere hakee aikuisia päivystämään suojateille koulujen alkaessa – Kouluja listalla 28
 4. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 5. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 6. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 7. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 8. "En jaksanut olla tekemättä mitään" – Heti kohun aiheuttaneesta Pyrinnön jenkkivahvistuksesta vuosimallia 1974 tuli Suomeen amerikkalaisen ruuan lähettiläs
 9. Tärkeä tamperelainen: ”Ota opas, niin kuulet, mitä näet” – Anja on opastanut Tamperetta jo 40 vuotta
 10. Hervantajärvelle kohoaa 54 asunnon kerrostalo – Erikoisuus ylimmän kerroksen korkeat asunnot, joihin mahtuu parvi
 11. Olisiko 70-vuotias Juice suostunut koronakaranteeniin? – "Tuskin..."
 12. Tätä taloa tehdään jo, vaikka tontilla ei näy mitään – Härmälään kohoaa puukerrostalo, jonka kylpyhuonekin tehdään elementtinä tehtaalla
 13. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 14. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!
 15. Koronakevään vaikeuksia hyvitetään – Tampereen kaupunki jakaa risteilylahjakortteja ikäihmisten omaishoitajille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.