Tampereen uutta luonnonsuojelualutta juhlistetaan lauantaina – Tässä tarkat saapumisohjeet

Kintulammin nettisivut löytyvät osoitteesta: kintulammi.fi Kuvakaappaus / kintulammi.fi

Marjo Rämö

Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueella pidetään kaikille avoimet vihkiäiset lauantaina 5. toukokuuta 2018. Tilaisuus järjestetään Kortejärven tilan piha-alueella kello 12–16.

Päivän aikana voi tutustua Kortejärven tilaan ja maastoutua omaan tahtiin alueen syövereihin. Kortejärven tila on auki ja toimii kahvilana kello 10.30–16.

Järjestäjät suosittelevat yleisöä sonnustautumaan saappaisiin tai retkeilyjalkineisiin, sillä metsässä on vielä keväisen kosteaa.

Kintulammin 548 hehtaarin laajuinen luonnonsuojelualue rauhoitettiin Pirkanmaan ELY-keskuksen päätöksellä 17. huhtikuuta. Se rajautuu 61 hehtaarin Vattulan luonnonsuojelualueeseen. Reilun 608 hehtaarin suojelualuekokonaisuus on Pirkanmaan kolmanneksi suurin Helvetinjärven ja Seitsemisen kansallispuistojen jälkeen.

Kintulammin alueelta löytyy monenlaista metsää, soita, kallioita, järviä ja pienvesiä. Pääosa metsistä on varttunutta ja vanhaa. Kintulammilla viihtyvät esimerkiksi metso, pohjantikka, liito-orava ja viitasammakko, ja lahopuilla elää harvinaisia kääpiä.

Alueelle on 2017–2018 rakennettu 15 kilometriä polkureitistöä pitkospuineen, opasteet sekä neljä erilaista laavu- ja tulipaikkaa puuliitereineen ja kuivakäymälöineen. Ne sijaitsevat Kirkkokivellä, Kaukoloistenkalliolla sekä Kintulammin ja Saarijärven rannoilla. Lisäksi Kaulamoisella on tulipaikka, muttei laavua. Rakentamisesta vastasi Ekokumppanit Oy liikuntapalveluiden investointirahoituksella. Kirkkokiven keskuskatoksen rakentamista avusti Tampereen evankelisluterilainen seurakunta. Alueen retkeilyreitistön ja rakenteiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota luonnonmukaiseen ja ekologiseen toteutukseen.

Kintulammin laavun on suunnitellut arkkitehti Mattias Puronniemi

Lisätietoja alueesta:Kintulammi

Näin paikalle saavutaan

Yksityisautot parkkeerataan NCC:n kiviainesten ottoalueelle, minne autot ohjataan osoitteesta Pulesjärventie 623. Sieltä on kävelyä Kortejärven tilan pihaan noin 500 metriä. Seuraa pysäköintipaikalta lähtevää nauhaa. NCC:n pysäköinti on avoinna lauantaina 5. toukokuuta 2018 kello 10–21. Alueen portti suljetaan kello 21.15.

Paikalle pääsee myös bussilla. Maksuton linkkikuljetus alueelle kulkee Aitolahden Teboilin (Kaitavedentie 95) pihasta NCC:n kiviainesten ottoalueelle alkaen kello 10 noin puolen tunnin välein. Kiviainesten ottoalueelta on polku Kortejärven tilan pihaan (n. 500 metriä). Linkkikuljetus takaisin Teboilin pihaan paluukyydeillä. Viimeinen bussi NCC:n soramontulta Aitolahden TB:lle lähtee kello 16:30.

Tampereen keskusta Sorilaan pääsee busseilla 28 ja 90. Kannattaa jäädä pois pysäkillä Lintukalliontie (5212) ja kävellä siitä Teboilin pihaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Onko kesä 2020 mahdollisuus kaupunkikulttuurin muutokselle? – Anna-Kaisa Heinämäki: "Piknikit ja perheen yhteinen tekeminen on tervetullutta"
 2. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 3. Pirkkalan kunta peruu suuret kesätapahtumansa – "Poikkeustilanne jatkuu edelleen ja päätökset on tehtävä ajoissa"
 4. Sähköpotkulautayritys Voi palaa Tampereelle – "Sen avulla on helppo pitää sosiaalista etäisyyttä muihin"
 5. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 6. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 7. Kolumni: Parempaa palvelua
 8. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 9. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 10. Lukijalta: Liikenneyhteydet kuntoon
 11. Lipunmyynti loppuu kaukojunissakin koronaviruksen takia– "Algoritmi maksimoi etäisyyden muihin matkustajiin"
 12. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 13. Lielahden kartanopuisto aiotaan kunnostaa alkuperäiseen asuunsa – suunnitelmissa penkkejä, istutuksia ja tapahtuma-alue
 14. Kuumat säät vetivät vesille Pirkanmaalla – Poliisi rokotti veneilijöitä koska pelastusliivit olivat jääneet rannalle
 15. Miten käy Tampereen jatko kulttuuripääkaupunkikilpailussa? – Asia ratkeaa juhannuksen jälkeen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 2. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 3. Pirkkalan Partolaan avautui uusi McDonald`s – Yrittäjänä pikaruokaketjun toisen polven konkari
 4. Pirkkalan suuntaan kulkeva ratikka saa eniten kannatusta – seuturatikkakyselyssä vastaajat vetivät kotiinpäin
 5. Polkujuoksu on Tampereellakin jo niin suosittua, että ihmiset haluavat kilpailureiteille vaikka yksin – "Poluilla ja luonnossa voi rauhoittua"
 6. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 7. Autoilija ja hirvi törmäsivät Tampereen Leinolassa
 8. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 9. Pääkirjoitus: Rajoitusten purku on helpotus
 10. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 11. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 12. Kolumni: Kenelle kolikot kilisevät?
 13. Sähköpotkulautayritys Voi palaa Tampereelle – "Sen avulla on helppo pitää sosiaalista etäisyyttä muihin"
 14. VR rekrytoi Tampereen Ratikkaan 65 ensimmäistä kuljettajaa – Tiedotustilaisuus lähetetään tiistaina kello 16
 15. Pitkän linjan Tappara-toimitusjohtaja sai kansainvälisen tunnustuspalkinnon – Mikko Leinoselle ensimmäinen eurooppalaisen seurajääkiekon johtajuuspalkinto

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.