Naapurusto valitti Kyttälän uudisrakennuksen sijoittumisesta katualueelle – "Yhtä maanomistajaa suositaan perusteettomasti"

Otavalankadun uudisrakennuksesta on valitettu hallinto-oikeuteen. Sädesienestä kärsineen rakennuksen purkaminen on jo aloitettu, ja rakennuksen paikalle on suunniteltu uusi rakennus.

Uudisrakennuksesta ovat valittaneet Asunto Oy Tuomiokirkonkatu 23 ja Asunto Oy Pirkanportti. Yhtiöiden mukaan uudisrakennus sijoittuu kaavan vastaisesti katualueelle.

Alueen asemakaava on vuodelta 1957. Purettava Asunto Oy Otavallanhovin rakennus on tehty vuonna 1925.

– Kun vuonna 1957 hyväksyttyä kaavaa aikanaan valmisteltiin, tiedossa oli, ettei vuonna 1925 rakennettu asuinrakennus sijainnut sille varatulla asemakaavatontilla, valituksessa todetaan.

Valituksen mukaan Asunto Oy Otavallanhovin tontin pinta-ala on vuoden 1957 asemakaavassa 1 134 neliötä. Uudessa asemakaavassa suunnittelualue on 378 neliötä suurempi kuin vanhan asemakaavan mukainen asemakaavatontti. Sekä vanha että uusi talo sijaitsevat osittain katualueella.

– Kun asemakaavamuutoksia laadittiin vuosina 1941–1957, tällöin oletettiin, että Kyttälän kaupunginosan koko rakennuskanta tultaisiin myöhemmin purkamaan ja korvaamaan uudisrakennuksilla. Useimpien rakennusten kohdalla näin tapahtuikin, ja uudisrakentamisen yhteydessä kiinteistöjen omistajat luovuttivat asemakaavassa katualueeseen liitettäväksi esitetyt tontin osat Tampereen kaupungille, valituksessa muistutetaan.

Valituksen mukaan uudisrakennus on mahdollista rakentaa myös siten, ettei se sijoitu katualueelle.

Valituksen tekijät katsovat, että Tampereen kaupunki on asemakaavoittajana päättänyt perusteettomasti suosia yhtä yksittäistä maanomistajaa Kyttälän kaupunginosassa.

– Asemakaavavalmistelussa on jäänyt kokonaan selvittämättä, millä tavalla Tampereen kaupunki aikoo huomioida suunnittelualueen naapurikiinteistöjen yhdenvertaisuuden tulevissa täydennysrakentamista koskevissa hankkeissa.

Valituksessa todetaan, että myös muilla Kyttälän tonteilla on oltava samanlainen oikeus levittäytyä katualueelle.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut