Kaupunginvaltuutettu: "On hämmentävää, että perussuomalaiset voivat jatkuvasti vastustaa raitiotien rakentamiseen liittyviä päätöksiä ilman seuraamuksia"

Viitekuva Petteri Mäkinen

Marjo Rämö

Kaupunginvaltuutettu Sinikka Torkkola (vas.) ihmettelee, miksi Viiden tähden keskusta -kehittämissuunnitelmaan lisättiin raitiotien mahdolliseen jatkosuunnitteluun maininta erillisestä päättämisestä. Lisäys tehtiin kaupunginhallituksen maanantaisessa kokouksessa, johon Torkkola osallistui varajäsenenä.

– Esittelytekstin muuttaminen kesken kokouksen ei ole tavatonta, mutta se, että isossa kokonaisuudessa tartutaan yhteen yksityiskohtaan, on vähintäänkin outoa. Keskustan kehittämissuunnitelmassa on lukuisia muitakin kohtia, kuten Amurintunneli, joihin olisi ollut syytä lisätä maininta erikseen päättämisestä, Torkkola kirjoittaa Vasen Kaista -verkkolehden kolumnissa otsikollaViiden tähden kaaosta

Hän jätti aiheesta eriävän mielipiteen.

– Syyt siihen, että esittelijä lisäsi raitiotietä koskevaan kohtaan maininnan erikseen päättämisestä, ovatkin ihan toisaalla kuin itse päätöksessä. Pormestarikoalitio natisee monin tavoin liitoksissaan. On hämmentävää, että perussuomalaiset voivat jatkuvasti vastustaa raitiotien rakentamiseen liittyviä päätöksiä ilman seuraamuksia. Kukaan ei kysy, ovatko perussuomalaiset edelleen sitoutuneita pormestariohjelmaan, Torkkola kirjoittaa.

Torkkola on myös hämmentynyt kaupunginhallituksen jäsenten epäkunnioittavasta käyttäytymisestä.

– Kokouksen kuluessa jouduin kahteen kertaan ottamaan puheeksi kokoustyöskentelyn. Ensimmäisellä kerralla kerroin tuskastuneeni kokouksessa vallitsevaan jatkuvaan päällekkäiseen keskusteluun. Puheenvuoroja on vaikea seurata, koska puheenvuoron käyttäjän kanssa äänitilasta kilpailee muun puheen sorina. Vertasin tilannetta peruskouluun. Näin jälkeenpäin ajatellen vertaus oli huono, opettajathan pystyvät yleensä melun hiljentämään vilkkaassakin luokassa. Tämä ei myöskään ollut ensimmäinen kerta, kun jouduin kokouksessa pyytämään rinnakkaispapatuksen lopettamista.

EDIT: (21.5.) Kirjoitusta ei julkaistu blogissa, vaan kolumnina Vasen Kaista -verkkolehdessä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut