Autoilun ammattilainen harmittelee: Rautatieasemasta on tullut suuri sumppu

LIIKENNE Pitkän linjan taksiautoilija löytää Tampereen liikenteestä useampiakin ongelmakohtia.

Pitkän linjan taksiautoilijaa, 34 vuotta alalla työskennellyttä Taksi Tampereen Juha Setälää ei erikseen tarvitse maanitella esittelemään, mitkä ovat hänen mielestään tamperelaisen liikenteen suurimmat ongelmakohdat. Ensimmäisenä miehen auto kurvaa rautatieasemalle.

– Sen etupihalle ei ole ainoastaan hirvittävän vaikeata päästä, vaan sieltä on myös todella hankalaa lähteä pois. Ratikkatyömaa tekee siitä nykyisin sellaisen motin, Setälä kuvailee tilannetta.

– On varmaan niin, että moni ei mielellään rautatieasemalle lähde ajamaan. Noutoliikenteelle neuvoisin, että vienti ja hakeminen kannattaa tehdä kauppakeskus Pendoliinon aukiolta. Se ei helposti ruuhkaudu, ja siitä pääsee asemalle portaita pitkin, hän jatkaa.

Ratinan seutu herätti paljon keskustelua siinä vaiheessa kun uusi kauppakeskus oli rakennusvaiheessa. Nyt alueella liikennöinti toimii Setälän mielestä jo varsin hyvin.

– Sellainen ongelma on, että ihmiset eivät itsekään tiedä missä he kulloinkin ovat. Sisään ja ulos pääsee monista ovista. Olen neuvonut, että taksi kannattaa tilata Vuolteenkadulle linja-autoasemaa vastapäätä: siinä on tilaa ja siihen on helppo ajaa, Setälä opastaa.

Taksiliikenteelle ratikkatyömaan myötä taajaan muuttuvat liikennejärjestelyt tuovat omat haasteensa. Setälä on toki tyytyväinen siihen, että uusista töistä tiedotetaan aktiivisesti. Tiedottamisesta huolimattakin lehmän hermoille on käyttöä.

– Teiskontie – Kalevan Puistotie -akseli on edelleenkin sellaista seutua jota kannattaa välttää mahdollisuuksien mukaan, Setälä sanoo.

Myös Hämeenkadulla ajaminen nostaa joskus tunteita.

– Jos asiakas haluaa automaatille Nordeaan eli Hämeenkatu seitsemään, niin onhan siihen todella hankala päästä. Noin muuten haluaisin, että Tampereella eri kulkuvälineillä liikkuvat kunnioittaisivat enemmän toisiaan.

TÄSTÄ JUTUSTA LÖYDÄT 15-MINUUTTISEN VIDEON, JOSSA JUHA SETÄLÄ ESITTELEE TAMPEREEN KESKUSTAN ONGELMAPAIKKOJA.

Taksimiehen toiveet

1. Liikennevaloja säädettäisiin Rautatienkadulla niin, että vihreä on pidempi etelästä pohjoiseen ajavalla. Yleisesti on toivottavaa, että ratkaisuja tehtäisiin liikenteen sujuvuuden näkökulmasta.

2. Eri välineillä liikkuvat huomioisivat paremmin toinen toisensa. Liikenteessä kulkijalla on muitakin kuin ainoastaan oikeuksia.

3. Kriittisten kohteiden nopeampi rakentaminen, vaikka sitten tarvittaessa kahdessa työvuorossa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut