Tampere-talon katolle tuotiin kaksi mehiläispesää!

TAMPERE-TALO Kaksi kuningatarta ja 20 000 alamaista saapuivat Tampereelle

Tampere-talon kattopuutarhan yhteyteen on tänään tuotu kaksi kuningatarmehiläistä sekä kummallekin 10 000 työläistä. Tavoitteena on, että elokuussa kattopuutarhan pesistä voidaan kerätä jopa 100 kiloa hunajaa muun muassa Tampere-talon ravintoloiden käyttöön sekä talon asiakkaille myytäväksi.

Mehiläispesät on sijoitettu katolle suojaiselle ja aurinkoiselle paikalle. Pesien suuaukko ohjaa lentoliikenteen ensisijaisesti kohti Kalevankankaan hautausmaata ja Iidesrantaa.

– Mehiläiset ovat hyvin epäitsekkäitä ja tekevät työtään vain yhdyskunnan ja pesän hyväksi. Ne piipahtavat varmasti Sorsapuistossakin keräämässä mettä, mutta pesässä puuhaavien mehiläisten levittämä feromoni ohjaa mehiläiset kyllä takaisin omaan pesään. Mehiläiset keräävät 2–3 kilometrin säteellä, joten tämä on oikein hyvä paikka pesälle, kertoo mehiläistarhaaja Teemu Aittamaa Korpikuusikon Hunajasta.

Aittamaa vierailee mehiläisten luona viikoittain tarkastamassa, että kuningattaret ovat pesissään ja että pesien koko riittää yhdyskunnille. Ensimmäistä hunajasatoa toivotaan jo kesäkuulle. Pääsato kerätään elokuussa, jolloin järjestetään myös yleisölle avoimia ja maksuttomia kasvihuonekierroksia.

Mehiläispesät tuotiin Tampere-talon katolle Humppilasta. Mehiläistarhaaja Aittamaa valitsi Tampere-taloon kaksi lempeimmiksi tietämäänsä yhdyskuntaa. Mehiläiset eivät tuota harmia Tampere-talon ympäristön ihmisille. Mehiläinen voi pistää, mutta vain kun se kokee pesänsä olevan uhattuna.

Raaka-aineiden lähituotanto on Tampere-talolle tärkeää, ja mehiläiset tukevat talon ympäristövastuullisuusajattelua. Talon monipuolisen kattopuutarhan sato käytetään kokonaisuudessaan talon ravintoloissa, muun muassa ravintola Tuhtossa. Tampere-talon muihin ympäristövastuullisiin ratkaisuihin lukeutuvat muun muassa oma aurinkovoimala, ilmaa puhdistavat bitumikatot, ravintolan lämmöntalteenottojärjestelmä sekä otsonivesi, jolla on korvattu talon kemialliset puhdistusaineet.

Tampere-talo sai ensimmäisenä pohjoismaisena kongressikeskuksena Joutsenmerkin vuonna 2014.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut