Perjantaina on raitiotien syntymäpäivä!

Tampereen raitiotien ensimmäiset kiskot viettävät vuosipäivää perjantaina. Tasan vuosi sitten alkoi ensimmäisen kiintoraidelaatan ja kiskojen asennus Hervannassa, Insinöörinkadun ja Kanjoninkadun risteysalueella. Ensimmäisen kiintoraidelaatan ja kisko-osuuden pituus oli 22,5 metriä.

– Vuoden aikana kiskoja on asennettu yli 4400 metriä mikä tarkoittaa 2200 metriä raidetta. Raitiotierataa, joka muodostuu kiintoraidelaatasta ja kaksoisraiteesta, on siis 1100 metriä, kertoo raitiotien päällysrakenteen tekniikkalajivastaava Timo Kuusela

Kiskoja on jo lähes kaikilla raitiotiekaduilla. Kaikkiaan Tampereen raitiotien ensimmäisen osan linjalle ja varikolle tulee yhteensä noin 63 kiskokilometriä. Raitiotien ensimmäisen osan pituus on 15 kilometriä kaksoisraidetta eli yhteensä 60 kilometriä kiskoja. Lisäksi raidetta tulee varikon alueelle, johon asennetaan yhteensä noin kolme kiskokilometriä.

Tänä vuonna kiskoja asennetaan raitiotiekaduille lisää useita kilometrejä.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut