Zones by Särkänniemi juhlii vihdoin avajaisiaan – loputkin alueet aukeavat yleisölle

Viihdekeskus Zones by Särkänniemi juhlii viikonloppuna avajaisiaan. Vaikka toinen puoli puistosta aukesi jo helmikuun lopulla, virallisia avajaisia vietetään vasta nyt, kun koko keskus on saatu valmiiksi.

”Tämä on Suomen suurin viihdepelien keskittymä.

Viihdekeskuksen alkutaival on sujunut puistonjohtaja Maria Eskelisen mukaan hyvin. Virallisia kävijämääriä ei vielä ole, mutta väkeä on riittänyt etenkin viikonloppuisin.

– Ja vaikka synttäripaketit eivät ole vielä valmiina, synttäreitäkin täällä on vietetty.

Helmikuussa aukesivat erityisesti perheille ja perheen pienimmille suunnatut alueet. Nyt aukeavilla alueille on suunniteltu myös teinejä ja aikuisia viihdyttämään suunnattuja alueita.

Uudella puolella heti sisään tullessa alkaa perhealueen laajennus, jossa on muun muassa trampoliineja ja kiipeilyseinää. Sen rinnalla kulkee pelialue, jolle pääsy on maksutonta, mutta pelit itsessään ovat maksullisia.

– Tämä on Suomen suurin viihdepelien keskittymä.

Puiston perältä löytyy vielä aktiiviosuus, jossa on muun muassa lasersotaa, lasersokkelo, karaokea ja hohtominigolfia. Minigolfradan seinät maalanneelle taiteilijalle annettiin vapaat kädet. Teemaksi pyydettiin ”subway-, underground-henkistä tyyliä, ei liian satumaailmaa”.

– Taiteilija alkoi maalata suoraan seinille, ei hänellä ollut piirustusta eikä mitään.

Kävijämäärätavoite tälle vuodelle on 120 000–150 000 kävijää. Eskelisen tausta on Särkänniemessä. Hän nauraakin, että nyt toivotaan päinvastaista säätä kuin huvipuistovuosina. Sesonkiaikaa sisäpuistoissa kun ovat sateiset ja kylmät kelit.

Eskelinen toivoo, että viihdekeskuksessa alettaisiin myös piipahtaa.

– Ei tarvitse olla koko päivää. Kesällä on tulossa myös älylippu, jolla voi ostaa vaikkapa vain tunnin ajan.

Eskelinen odottaa myös sitä, että hän pääsee kehittämään puistoa ja erilaisia teematapahtumia.

– Ja toivottavasti asiakkaiden kanssa saadaan käytyä vuoropuhelua.

Jo tähän mennessä asiakaspalautteiden perusteella lippujen hintoihin on tehty muutoksia. Eskelinen muistuttaakin, että vaikka viihdekeskus on nyt valmis, sen ei ole tarkoitus pysyä samanlaisena koko ajan.

Eskelisen tausta on Särkänniemessä. Zones by Särkänniemessä on paljon eroja itse Särkänniemen huvipuistoon verrattuna, mutta Eskelinen löytää myös paljon samaa, etenkin henkilökunnan asenteesta.

– Iloisuuden täytyy lähteä henkilökunnasta. Hyvä huumori, lennokkaat ideat ja yhdessä pyritään miettimään jotain yllätyksellistä.

Zones by Särkänniemi

Sisältää kuusi eri aluetta eli zonea.

Maksutta pääsee Eat & Sweet Zonelle, Game Zonelle ja Chill Zonelle.

Maksullisia ovat KidZone, Family Fun Zone ja Action Zone.

KidZonelle lapsen huoltaja pääsee veloituksetta. Zonen sisäänpääsymaksu sisältää kaikki kyseisen zonen huvit.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut