Tamperelaismies päätti kokeilla, kuinka asunnon myyminen itseltä sujuu: tuloksena nettisivut ja 50-sivuinen myyntiesite

Myytävien asuntojen markkinointi istui Juhani Jokirannan markkinointiopintoihin. Jokirannan 50-sivuinen myynti-ilmoitus löytyy osoitteesta www.satamakatu5.com ja www.virontormankatu6.com. Riina Haapala

Riina Haapala

Tamperelainen Juhani Jokiranta etsii puolisonsa kanssa uutta, yhteistä asuntoa. Muuttoa ennen pitää kuitenkin myydä molempien entiset asunnot.

Jokirannan projekti alkoi jo vuosi sitten ja kymmenkunta välittäjää on käynyt arvioimassa hänen Satamakadulla sijaitsevaa, 80-neliöistä kolmiota. Hinta-arvio on vaihdellut 256 000 ja 329 000 euron välillä. Yhteensä Satamakadun ja Virontörmänkadulla sijaitsevan asunnon välityspalkkio olisi ollut noin 15 000 euroa. Rahan lisäksi vaakakupissa painoivat kuitenkin myös Jokirannan opinnot.

Rakennustekniikan diplomio-insinööri Jokiranta on nyt opiskellut markkinointia, joten asuntojen myynti istui hyvin lopputyöhön. Pelkkiin myyntikuviin ei Jokiranta kuitenkaan ole tyytynyt. Hän on rakentanut molemmille asunnoille omat kotisivunsa, kuvannut timelapse-videota Satamakadun asunnon ikkunoista ja tehnyt videoesittelyjä.

– En ole edes laskenut, paljonko tähän on mennyt tunteja, Jokiranta myöntää.

Jokiranta on asunut Satamakadun asunnossaan 12 vuotta ja remontoinut sen kokonaan itse. Sen myötä selvillä ovat asunnon tarkat mitat ja ne on kuvattu myös lähes 50-sivuisessa myyntiesitteessä.

– Kaveri sanoi, että kun tätä materiaalia on niin paljon, se synnyttää mielikuvan, että mikä tässä on vikana, Jokiranta naurahtaa.

Vikojen peittelemisen sijaan taustalla on Jokirannan aito kiinnostus.

– Haluan samalla analysoida omia tarpeita seuraavaan asuntoon. Tämä on itse täysin remontoitu ja haluaisin päästä uudestaan remontoimaan ja tehdä kaikki kotiautomaatiototeutukset, Jokiranta kertoo.

Asuntoihin on mahdollisuus päästä myös nukkumaan, jos ostaja on tosissaan. Pariskunta on lähdössä kesällä parin viikon reissulla Eurooppaan ja asunnot ovat sillä aikaa Airbnb:n kautta vuokrattavissa.

Luottamus siihen, että asunnot käyvät kaupaksi, on Jokirannalla kova.

– Uskoisin, että Tesomajärven asunto menee nopeammin. Nämä ovat suunnilleen samankokoiset ja Tesomajärven asunto on edullisempi. Tätä olen varautunut pidempäänkin myymään, Jokiranta kertoo Satamakadulla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut