Ei kulkuetta, ei toritapahtumaa– Kukkaisviikot harppasi uuteen aikaan, mutta jotain vanhaakin on säästetty

Emmi Nuorgam (vasemmalla) ja Johanna Rita koordinoivat Kukkaisviikkojen ohjelmaa. Riina Haapala

Riina Haapala

Tampereen Kukkaisviikkojen valmistelut ovat hyvällä mallilla, kertoo Kukkaisviikkojen koordinaattori Emmi Nuorgam

Kukkaisviikot järjestetään tänä vuonna aiemmasta poikkeavalla tavalla: Kukkaiskulkue ja toritapahtuma jäävät pois.

– Ennemmin mennään kortteleihin ja keskustaan, että saataisiin ihmisiä liikkumaan paikoissa, joissa ei muuten välttämättä tulisi käytyä, Nuorgam kertoo.

– Ihmiset tykkäävät käydä katselemassa kukkia ja samalla voi seikkailla kaupungissa.

Kukkaisviikot järjestää Tampere Tunnetuksi ry. Tänä vuonna yhdistys itsessään ei järjestä tapahtumia vaan Nuorgam on pikemminkin organisoija, joka ehdottaa muille tahoille tapahtumien järjestämistä.

Tampere Tunnetuksi ry haki tänä vuonna ideoita siitä, miten Kukkaisviikot pitäisi järjestää. Kaupunkikulttuurin kehittämisestä kiinnostunut Nuorgam jätti ideansa, joka tuli valituksi.

– En ole varma, onko iso toritapahtuma paras tapa. Tampere Tunnetuksi ry:n tavoite on saada ihmisiä ympäri kaupunkia, niin se, että kaikki kootaan yhteen paikkaan, ei ehkä palvele, Nuorgam perustelee.

Nuorgam kertoo, että kaikkea vanhaa ei toki ole haudattu. Ensimmäisen kerran vuonna 1985 järjestetty herkkupöytä on otettu käyttöön.

– Gourmet-korttelissa on sama idea, mutta tuotuna vuoteen 2018. Valoja, musiikkia ja ruokaa, Nuorgam kertoo.

– Vanhoja, hyväksi havaittuja ideoita kierrätetään ja uudistetaan.

Raitiotietyömaa tuo myös omat haasteensa. Työmaiden takia kulkuettakaan ei tänä vuonna järjestää ja keskustan alueen yrittäjät ovat valitelleet ratikkatyömaan aiheuttamia haasteita.

– Tavoitteena on auttaa yrittäjiä kutsumalla ihmisiä keskustaan ja toivomme, että yrittäjät hyödyntävät itsekin mahdollisuuden järjestämällä tapahtumia.

Erityisesti puhetta on herättänyt kulkue ja sen puute. Kulkueessa perinteisesti nähdyt sambaajatkaan eivät tapahtumaan pääse edes avajaisiin, koska samaan aikaan järjestetään Samban SM-kisat Helsingissä.

Pienimuotoisempi kulkue nähdään Särkänniemessä avajaisissa. Siellä kulkueessa kulkevat muun muassa Koiramäki-hahmot.

– En tiedä, voiko vielä ensi vuonnakaan järjestää Kukkaiskulkuetta. Mutta ehkä 2021 sambataan ratikassa, Nuorgam nauraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.