Kotilinnasäätiö-jupakan sovinto hyväksyttiin... mutta ei sopuisasti – Näin päätöstä kommentoitiin

Jaakko Mustakallio (vihr.) halusi palauttaa sovintoesityksen hyväksymisen uudelleenvalmisteluun. Marjo Rämö/Tamperelaisen arkisto

Petteri Mäkinen

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan Pirkanmaan käräjäoikeuden sovintoesityksen maanvuokrasopimuksen siirtoa koskevassa asiassa.

Kotilinnasäätiö maksaa Tampereen kaupungille riidan sopimiseksi 775 000 euroa. Sovintosopimus tulee voimaan, kun molempien osapuolten hallitukset ovat sen hyväksyneet.

Alunperin sopimusakoksi määrättiin 1,8 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus katsoi, että on kaupungin edun mukaista sopia asia ja välttää näin mahdollisesti pitkä ja kallis oikeudenkäynti saman konsernin toimijan kanssa.

Kaupungin ja Kotilinnasäätiön kiista koski Muotialantie 36 tontin maanvuokrasopimuksen siirtoa ja käyttöselvitystä.

VihreidenJaakko Mustakallio esitti kokouksessa asian palauttamista uudelleenkäsittelyyn. Mustakallion ehdotus hävisi äänin 10–3.

Uudelleenkäsittelyn puolesta äänestäneet Mustakallio, Olga-Haapa-aho (vihr.) ja Sinikka Torkkola (vas.) jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen.

– Meidän mielestämme asian käsittelyyn olisi pitänyt palata vasta sen jälkeen, kun Kotilinnasäätiön toimintaa koskeva poliisitutkinta ja syyteharkinta olisi saatu päätökseen. Mielestämme ei myöskään ole selvää, rikkooko kaupungin tekemä sovittelupäätös Euroopan unionin artiklojen 107 ja 108 mukaista kiellettyä julkista tukea. On myös epäselvää, miten tämä sovittelupäätös tulee jatkossa vaikuttamaan tuleviin sopimusrikkomuksiin ja niiden käsittelyyn Tampereen kaupungin toimesta, perustelevat Mustakallio ja Haapa-aho.

– Katson päätöksen perustelut riittämättömiksi ja epäselviksi sekä keskeneräisten oikeudellisten prosessien että Euroopan unionin valtiontukisäätelyn liittyvien epävarmuuksien vuoksi. Riittämättömien perustelujen ja keskeneräisten prosessin vuoksi epäselväksi jää, onko sovintosopimuksen hyväksyminen kaupungin edun mukaista, toteaa Torkkola.

Tampereen Kotilinnasäätiön hallitus ilmoitti olevansa päätökseen tyytyväinen.

– Päätös merkitsee ensisijaisesti kahta asiaa. Säätiölle ei ole tapahtuneesta koitunut taloudellisia tappioita ja sekä kaupungin että säätiön puolella työskentelevät ihmiset pääsevät keskittymään työhönsä kaupungin sekä tamperelaisten asumismahdollisuuksien kehittämisessä, säätiötä neuvotteluissa edustanut asianajaja Markku Lehtola toteaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. "Rakentaminen tamperelaisten veronmaksajien etu" – Kotilinnasäätiön mukaan tonttimanööverille perusteet 29.5.2018 9:45
  2. Kotilinnasäätiön kokouksille puhtaat paperit 27.3.2018 15:41
  3. Kotilinnasäätiön johto on vaarassa joutua maksumieheksi 10.2.2018 8:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut