Tamperelaiskaksikko avasi Pirkanmaan ensimmäisen padel-hallin Pirkkalaan: "Kaikki ovat olleet liekeissä"

Yrittäjät Eetu Rahkola (vas.) ja Hans Koivu avasivat Pirkkalaan padel-keskuksen, koska sellaista ei vielä Pirkanmaalla ollut. Riina Haapala

Riina Haapala

Menestykseni pallopeleissä on olematon.

Nyt seison vasta-avatulla padel-kentällä Pirkkalassa.

Padel on vähän kuin tenniksen ja squashin sekoitus. Tätäkö pitäisi osata pelata? Kokemukseni tenniksestä ja squashista ovat hyvin vähäiset. Huippuhetkiä ovat juniorina mökillä pelatut sulkapallopelit, joissa voitin serkun ja naapurin. Eikä niitäkään oikein voi laskea.

YrittäjäEetu Rahkola ojentaa mailan, joka osoittautuu yllättävän kevyeksi. Toinen yrittäjä Hans Koivu syöttää pallon. Osun ja saan pallon takaisin Koivulle. Tämähän sujuu! Seinän kautta kimmonneeseen palloon en enää osu, mutta peli tuntuu yllättävän helpolta.

Koivu ja Rahkola avasivat padel-keskuksen Pirkkalaan viikko sitten. Koivu on asunut aiemmin Espanjassa ja tutustunut siellä lajiin.

– Aina on puhuttu kavereiden kanssa, että miksi Suomessa ei ole padel-kenttiä, Koivu kertoo.

Viime vuosina niitä on avattu etenkin pääkaupunkiseudulle, mutta Pirkanmaalla ei halleja ole aiemmin ollut.

Koivu keskusteli keskuksen avaamisesta kaverinsa kanssa viime syksynä. Ajatus ehdittiin jo haudatakin, mutta sitten tuli vastaan sopiva halli. Koivu ja Rahkola miettivät ja päättivät tarttua tilaisuuteen.

– Kun saimme tietää, että olisi mahdollisuus ja löytyi tila, kaikki on mennyt tosi nopeasti. Muutamassa kuukaudessa saatiin pystyyn, Rahkola kertoo.

Padel-keskuksen avaamiseen vaikutti erityisesti tarjonnan puute. Harrastajien määrää on vaikea arvioida, sillä padel-seuraakaan ei Pirkanmaalla tällä hetkellä ole.

– On ollut hienoa kuulla, että jokainen, joka täällä on käynyt, on ollut liekeissä ja innostunut, että varataan ensi viikollekin. Jokainen, jonka kanssa olemme puhuneet, on ollut innoissaan. Se on se paras palaute, Rahkola sanoo.

Koivu kertoo, että kaksikko osasi arvellakin, että padel-keskukselle olisi kysyntää. Varsinkin toukokuun hyvä keli sai myös pelkäämään, löytääkö kukaan paikalle. Kävijöitä on kuitenkin riittänyt. Suurin haaste tosin on lajin tunnettuudessa ylipäänsä.

– Edelleenkään suurin osa pirkanmaalaisista ei edes tiedä, mitä padel on.

Koivu ja Rahkola muistuttavat, että padel on laji, joka on helppo oppia.

– Laji on helppo aloittaa, mutta kehityspotentiaali on tosi korkea. Itsekin löytää jatkuvasti uusia puolia. Tosi taktinen peli, Koivu kertoo.

Suunnitteilla on järjestää myös tapahtumia ja kilpailuja.

– Olisi mahtavaa, jos ihmiset tätä kautta löytäisivät porukan, jonka kanssa pelata. Iso yhteisö, jonka sisällä on pieniä yhteisöjä, on se tavoite, Rahkola visioi.

Padel

Padel on mailapeli, jossa yhdistetään tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Padelia pelataan nelinpelinä.

Padel-kentän päädyt ovat lasia ja pallo saa kimmota seinistä.

Padel esiteltiin suomalaiselle yleisölle ensimmäisen kerran elokuussa 2003.

Padelin kehittäjänä pidetään meksikolaista Enrique Corcueraa. Hän loi pelin 1968–69 Acapulcossa, Meksikossa. Erityisesti Espanjassa, Keski-Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa, Padel on jo saavuttanut erittäin suositun aseman.

Harrastajia maailmanlaajuisesti on jo noin 10 miljoonaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.