Raipe Helmiseltä jälleen uusi aluevaltaus – Lainaa pelipaitansa syksyn uutuuskirjan päähenkilölle

Raimo Helminen tekee aluevaltauksen lastenkirjallisuuden maailmassa syksyllä.

Pekka Ruissalo

Lastenkirjainnovaatio Merkityskirjat työstää parhaillaan kirjasarjansa kakkososaa. Esikoisteoksen tavoin kirjan luova prosessi on tälläkin kertaa osin joukkoistettu. Vuosi sitten sisällön ideointiin saattoi kuka tahansa osallistua osana kirjan joukkorahoitusta. Nyt kirjoittaja Terhi Kangas ja kuvittaja Anna Aalto ovat perustaneet osakeyhtiön ja uskovat saavansa riittävän tuen Suomessa painettavan kirjan tuotantokustannuksiin yritysyhteistyön kautta. Näin kuluttajille voidaan tarjota mahdollisuus osallistua kirjan tekemiseen veloituksetta.

– Verkkosivuillamme oli huhtikuussa avoinna joukkoluovuuden maksuton verkkokauppa. Saimme näin valtavasti ihania ideoita kirjaamme. Helmerin tarinaan parhaiten sopivat ehdotukset on nyt valittu ja luovat assistenttimme saavat nimensä kirjaan ja kutsun julkkareihin, kertoo Merkityskirjat Oy:n toimitusjohtaja Terhi Kangas.

Tarinassa kuusivuotias Helmeri ei tahdo löytää itselleen mieluisaa liikuntaharrastusta. Isosisko Helgan rohkaisemana hän sinnikkäästi kokeilee erilaisia lajeja. Kun vuorossa on jääkiekon lajikokeilu, saa Helmeri joukkueen perinteiden mukaan ylleen lainapelipaidan. Oman junioriaikaisen pelipaitansa on seuralle tarinan mukaan lahjoittanut kiekkolegenda Raimo Helminen Helminen on lupautunut myös liikuntaa tukevan lastenkirjan suojelijaksi.

– Pienyrittäjiä kun tässä ollaan itse kukin, niin oli kiva lähteä tähän mukaan. Ja vielä kun ollaan tukemassa lapsia, niin se vasta hienoa onkin, toteaa Helminen.

Raipen osallistuminen kirjaprojektiin on erityisen tärkeä tamperelaissyntyiselle Terhi Kankaalle, joka on kasvanut Ilves-perheessä. Kankaan ensimmäinen oma kissa sai nimensä kiekkolegendalta ja Raipe-niminen kissa seikkaili myös Kehräkummun kissatalossa Merkityskirjojen esikoisteoksessa. Terhi Kangas on saanut myös parhaat kirjoittajaoppinsa Tampereella, sillä hän on käynyt kolmivuotisen Viita-akatemian.

Aiheeseen liittyvää

  1. Uusi Ilves-kauppa aukeaa Kalevaan – Liiketilaa 100 neliömetriä 26.5.2018 8:00
  2. Ipa-Cup keräsi muhevan hyväntekeväisyyspotin – Raipe-rahastoon yli 10 000 euroa 23.4.2018 14:07
  3. Antti Pihlström paljastaa – "Tätä Raipen niksiä noudatan edelleen" 5.5.2017 12:42

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut