Raipe Helmiseltä jälleen uusi aluevaltaus – Lainaa pelipaitansa syksyn uutuuskirjan päähenkilölle

Raimo Helminen tekee aluevaltauksen lastenkirjallisuuden maailmassa syksyllä.

Pekka Ruissalo

Lastenkirjainnovaatio Merkityskirjat työstää parhaillaan kirjasarjansa kakkososaa. Esikoisteoksen tavoin kirjan luova prosessi on tälläkin kertaa osin joukkoistettu. Vuosi sitten sisällön ideointiin saattoi kuka tahansa osallistua osana kirjan joukkorahoitusta. Nyt kirjoittaja Terhi Kangas ja kuvittaja Anna Aalto ovat perustaneet osakeyhtiön ja uskovat saavansa riittävän tuen Suomessa painettavan kirjan tuotantokustannuksiin yritysyhteistyön kautta. Näin kuluttajille voidaan tarjota mahdollisuus osallistua kirjan tekemiseen veloituksetta.

– Verkkosivuillamme oli huhtikuussa avoinna joukkoluovuuden maksuton verkkokauppa. Saimme näin valtavasti ihania ideoita kirjaamme. Helmerin tarinaan parhaiten sopivat ehdotukset on nyt valittu ja luovat assistenttimme saavat nimensä kirjaan ja kutsun julkkareihin, kertoo Merkityskirjat Oy:n toimitusjohtaja Terhi Kangas.

Tarinassa kuusivuotias Helmeri ei tahdo löytää itselleen mieluisaa liikuntaharrastusta. Isosisko Helgan rohkaisemana hän sinnikkäästi kokeilee erilaisia lajeja. Kun vuorossa on jääkiekon lajikokeilu, saa Helmeri joukkueen perinteiden mukaan ylleen lainapelipaidan. Oman junioriaikaisen pelipaitansa on seuralle tarinan mukaan lahjoittanut kiekkolegenda Raimo Helminen Helminen on lupautunut myös liikuntaa tukevan lastenkirjan suojelijaksi.

– Pienyrittäjiä kun tässä ollaan itse kukin, niin oli kiva lähteä tähän mukaan. Ja vielä kun ollaan tukemassa lapsia, niin se vasta hienoa onkin, toteaa Helminen.

Raipen osallistuminen kirjaprojektiin on erityisen tärkeä tamperelaissyntyiselle Terhi Kankaalle, joka on kasvanut Ilves-perheessä. Kankaan ensimmäinen oma kissa sai nimensä kiekkolegendalta ja Raipe-niminen kissa seikkaili myös Kehräkummun kissatalossa Merkityskirjojen esikoisteoksessa. Terhi Kangas on saanut myös parhaat kirjoittajaoppinsa Tampereella, sillä hän on käynyt kolmivuotisen Viita-akatemian.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Katso kuvat: TPV kohtasi JVG:n – Tamperelaiset futistytöt kokivat jymy-yllätyksen Helsinki Cupin avauksessa
 2. Tampereelle uusi luonnonsuojelualue – Tampereen kaupunki saa yli 11 hehtaarin alueen rauhoittamisesta 79 000 euroa
 3. Tampere saa maisemasillan – Autoilta jo neljä vuotta sitten vapautunut Näsinsilta on muuttumassa ensi vuonna puistoksi, johon tulee myös korkeuseroja
 4. G Livelab Tampere täyttää 1 vuoden – Ensimmäisenä vuonna koronasta huolimatta 140 konserttia ja 24 000 asiakasta
 5. Lukijaraati: Sanna Marinin suosio hurjissa lukemissa – Joka kolmas antoi kympin
 6. Mihin nyt saa matkustaa ja mihin ei? Tässä lista maista, joista tulevien ei tarvitse jäädä karanteeniin
 7. Tulli on takavarikoinut kevään aikana ennätysmäärän nikotiinivalmisteita, varoittaa vaarasta – "Voisi verrata lääkeväärennöksiin"
 8. Wellnessmalli-kisan tamperelaisfinalisti Salli Leppäkoski: ”Pyrin toiminnallani rohkaisemaan kaikkia seuraamaan unelmiaan”
 9. Kuka nykypäivän vastarannankiiskistä olisi lähinnä Juicea, kirjailija Linda Huhtinen? – "Hän on vähän samankaltainen"
 10. Kolumni: Metsästystä ja luonnonsuojelua – "Eläinkolarien määrä kulkee käsi kädessä eläinkannan kanssa"
 11. Lukijalta: Vaitinaron lisäkaista kaikille – "Joukkoliikennekaistojen yhteydessä on jo havaittu, että ne ovat ruuhkien aikana lähes tyhjiä"
 12. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 13. 24-vuotias Tomi kadoksissa viime perjantaista – Tuoreesta tiedosta, soita 112:een
 14. Moottoripyöräilijä ajoi 143 km/h Teiskontiellä
 15. Nokialle suunnitellaan jätteenpolttolaitosta rakennusjätteelle – Polttojätettä käytetään rakentamisessa soran sijasta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tampere saa maisemasillan – Autoilta jo neljä vuotta sitten vapautunut Näsinsilta on muuttumassa ensi vuonna puistoksi, johon tulee myös korkeuseroja
 2. Lukijaraati: Sanna Marinin suosio hurjissa lukemissa – Joka kolmas antoi kympin
 3. Ratikalle uusi haaste – Nyt ajetaan 84 tonnin ratikalla edestakaisin Hermiankatua, kyydissä hiekkasäkkejä
 4. Oliko siitä mitään hyötyä? Tuleeko siitä melua, pölyä ja päästöjä? – Rantatunnelin vaikutuksista kattava kysely
 5. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 6. 24-vuotias Tomi kadoksissa viime perjantaista – Tuoreesta tiedosta, soita 112:een
 7. Tampereen kulttuuripääkaupunkihaulle uusi pomo – "Siirrymme nyt kriittiseen vaiheeseen"
 8. Myös naisepäilty vangittu Haapalinnan taposta - IS: Vangittuina ovat 35-vuotias äiti ja 16-vuotias poika, joilla on myös yhteistä rikoshistoriaa
 9. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 10. Koronaviikkoina piknik-kalustoja puistoon lainanneet ravintoloitsijat palkittiin – "Toivottavasti meidän ei tarvitse tehdä tästä palkinnosta perinnettä"
 11. 16-vuotias nuori mies vangittu Haapalinnan tapahtumista
 12. G Livelab Tampere täyttää 1 vuoden – Ensimmäisenä vuonna koronasta huolimatta 140 konserttia ja 24 000 asiakasta
 13. Wellnessmalli-kisan tamperelaisfinalisti Salli Leppäkoski: ”Pyrin toiminnallani rohkaisemaan kaikkia seuraamaan unelmiaan”
 14. Teatteriarvio: Taikalamppu valaisee! – "Satumainen ohjaus sopii koko perheelle"
 15. Moottoripyöräilijä ajoi 143 km/h Teiskontiellä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.