"Toista ravintolaa ei ole mietitty viittä minuuttia pitempään" – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2018! Katso top 30

PTR2018 Perinteet painoivat Paras Tamperelainen Ravintola 2018 -äänestyksessä.

Paras Tamperelainen Ravintola 2018 Napoli työllistää tällä hetkellä 24 ihmistä. Vuonna 1978 perustettu ravintola on toiminut 40 vuotta Aleksanterinkadulla. Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Birgitta ja Kalle Räsäsellä on yksi toive.

Kun Napolin voitosta Paras Tamperelainen Ravintola 2018 -äänestyksessä uutisoidaan, on kuvassa ravintoloitsijapariskunnan lisäksi kaikki sillä hetkellä työvuorossa olevat.

Räsäsillä on jo kokemusta menestyksestä ravintolaäänestyksissä. Kahdessa ensimmäisessä PTR:ssä Napoli voitti parhaan perheravintolan sarjan. Viime vuoden marraskuussa Napoli voitti Tamperelaisen järjestämän ensimmäisen Paras Tamperelainen Pizzapaikka 2017 -äänestyksen. Paras Tamperelainen Ravintola -äänestyksessä Napoli oli vuosi sitten kakkonen 2H+K:n jälkeen.

Nyt pizzeria on Tampereen paras ravintola.

– Olemme perheyhteisö. Meillä on paljon pitkäaikaisia työntekijöitä. Kaikki ovat omia, sillä vuokratyöntekijöitä emme käytä, selittää Birgitta Räsänen.

Napoli löi äänestyksessä Coussiccan vaivaisella neljällä äänellä. Viime vuoden voittaja 2H+K oli kolmonen. Äänestyksessä pääsi valitsemaan kolme suosikkiaan. Äänestäjiä oli yhteensä lähes 2 400.

– Tämä on kiitos pitkälle työlle. Jotain ollaan tehty oikein, myhäilee Kalle Räsänen.

Ykköstila sattui sopivasti ravintolan 40-vuotisjuhlavuodelle. Vaasalainen liikemies Rabbe Grönblom perusti Napolin vuonna 1978 Pizzeria N:o 1 -ketjun toisena ravintolana. Vuonna 1986 Grönblom myi ketjun Elannolle. Kalle Räsänen tuli Elannolle Napolin ravintolapäälliköksi vuonna 1990 ja kaksi vuotta myöhemmin pariskunta osti paikan omakseen.

Emme silti unohda kinkkua ja ananasta pizzasta. Asiakkaita pitää kuunnella.”

Perinteet painoivat tämän vuoden äänestyksessä. Napolin ja Coussiccan (perustettu 1970) lisäksi top 10:ssä yli 20-vuotiaita ovat Plevna (perustettu 1994) ja Pispalan Pulteri (perustettu 1968). Uusia nousijoita top 10:een olivat Purebite ja vasta tänä vuonna avattu Kumma.

– Yritämme silti pysyä ajan hermolla. Erityisesti erityisruokavaliot on pyritty huomioimaan. Meillä saa pizzaan vegaanijuustoa ja seitania. Ruokatrendejä seurataan muutenkin tarkasti ja niihin reagoidaan raaka-ainevalinnoissa, kertoo Birgitta.

– Emme silti unohda kinkkua ja ananasta pizzasta. Asiakkaita pitää kuunnella, lisää Kalle.

Vuokratyövoiman käytön lisäksi Napolissa on pidättäydytty myös pizzojen päästämisestä ruuan kotiinkuljetuspalvelujen listoille.

– Me haluamme tarjota hyvän ravintolakokemuksen. Suuret tilaukset pidentäisivät odotusaikoja ravintoloissa. Salissa olevat asiakkaat ovat tärkeämpiä, sanoo Kalle Räsänen.

Napolin kotina alusta asti olleessa Aleksanterinkadun liiketilassa laajennusvaraa ei ole. Toisellekin Napolille riittäisi varmasti Tampereella asiakkaita. Räsäset eivät ole ahneiksi alkaneet.

– Ollaan me joskus paikkoja käyty katsomassa. Ja ostoskeskuksista on kyselty. Miettimiseen ei ole tosin mennyt aikaa viittä minuuttia enempää.

Paras Tamperelainen Ravintola 2018

1) Napoli 9,1 %

2) Coussicca 8,9 %

3) 2H+K 8,7 %

4) Kumma 7,4 %

5) 4 Vuodenaikaa, 6,4 %

6) Bertha 6,2 %

7) Plevna 6,0 %

8) Pulteri 5,9 %

9) Purebite 5,7 %

10) Huber 5,5 %

11) Nanda Devi 5,3 %

12) Tampella 4,5 %

13) Ohranjyvä 4,4 %

14) C 4,2 %

15) Cafe Pispala 4,2 %

16) Tuulensuu 3,7 %

17) Ohana Grille 3,4 %

18) Pikkubistro Kattila 3,4 %

19) LiV 3,3 %

20) Stefan’s Steakhouse 3,3 %

21) Sitko 3,1 %

22) Heinätori 3,0 %

23) Näsinneula 3,0 %

24) Tiiliholvi 2,8 %

25) Muusa 2,6 %

26) Tuhto 2,6 %

27) Bodega Salud 2,3 %

28) Astor 2,1 %

29) Antika 2,1 %

30) Frankly 2,1 %

(äänestyksessä sai valita kolme suosikkiaan, äänestäjiä oli yhteensä 2383) Äänestyksen teknisestä toteutuksesta vastasi Tietoykkönen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tampereella aloittaa 2 150 uutta ekaluokkalaista – koulutyö alkaa yhteensä 18 200 oppilaalla
 2. Poliisi tutkii Toijalan vesiskootterionnettomuutta – epäilee kuljettajia törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, myös vesijetit luovuttanutta epäillään rikoksesta
 3. Sisä-Suomen poliisin tilastot kertovat: huumausainerikollisuuden määrä kasvoi tuntuvasti alkuvuoden aikana
 4. Hämeenkadulta kaadetuista lehmuksista tuli hittituote uudessa muodossa – "Myös kotiseuturakkaus, yllätyksellisyys ja ekologisuus puhuttelevat"
 5. Katuruokatori Street Food Fiesta on tulossa Hämeenpuistoon – "Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa kansainvälisten kojujen määrään"
 6. Pirkanmaalla kaahailtiin maanantaina tuntuvia ylinopeuksia: 155 km/h mittarissa Kaukajärvellä, 170 km/h puolestaan Pirkkalassa
 7. Naisia kiusataan netissä ulkonäöstä, miehiä liikunnasta – "Henkilöitynyttä ja raakaa"
 8. Hämeensillan ajoradan kiveystyöt valmistuivat – seuraavaksi tehdään reunat
 9. Ovi käy jalkapallo-Ilveksessä: Yusif Moussa siirtyy Israelin pääsarjaan – "Ulkomaan hankinta on vaikea toteuttaa"
 10. Asuntosijoittajalle entistä paremmat vuokratuotot Tampereella – keskusta jää jälkeen kakkos- ja kolmosalueista
 11. Tänään rapsahti rahaa monen tilille verottajalta – mitä jos et saanutkaan, vaikka piti?
 12. Tampereen yliopiston tutkimus: Gluteeniton ruokavalio ei täysin palauta keliaakikolla suoliston normaalia toimintaa
 13. Maatilan lämpökeskus tuhoutui tulipalossa Mänttä-Vilppulassa
 14. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 15. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Koronavuoden Nysse-erikoisuus: talviliikenne alkaa kahtena eri päivänä ja päättyy jo vuodenvaihteessa – Näin bussilinjat muuttuvat, lakkautuksiakin tulossa
 2. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 3. Heikki Heinonen selvitti tuulen suunnatkin, kun tuorein vihje Raisa Räisäsen katoamisesta tuli tietoon liittyen Tampereen Hervantajärveen – "Koira haukkui ja veti rantaa kohti..."
 4. Rodeon myynti on edennyt loppusuoralle – Finlaysonin tilasta kamppailee kaksi yritystä
 5. Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi pääministeri Sanna Marinin menneen naimisiin jalkapalloilijan kanssa: nyt vanha TPV-valmentaja kertoo, millainen pelimies Markus Räikkönen oli – "Hän oli tärkeä pelaaja"
 6. Hämeenkadulta kaadetuista lehmuksista tuli hittituote uudessa muodossa – "Myös kotiseuturakkaus, yllätyksellisyys ja ekologisuus puhuttelevat"
 7. Kangasalan puuhamies Jussi Haavisto tuo nyt olympiasoihdun Tampereelle – mutta miten Brother Christmas liittyy asiaan?
 8. Tampereen Seremoniamestari vaihtaa työpaikkaa – Uusi työllistäjä löytyy Hiedanrannasta
 9. Ratikka palaa tällä viikolla Hervantaan – Näin jatketaan: syksyllä alkavat tyyppikokeet ja ratikka pääsee asematunneliin saakka
 10. Katuruokatori Street Food Fiesta on tulossa Hämeenpuistoon – "Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa kansainvälisten kojujen määrään"
 11. Poliisi pysäytti perjantai-iltana Tampereella henkilöauton, jonka kuljettajaa oli syytä epäillä päihtyneenä ajamisesta – lopulta ratin takaa löytyi mies, jonka kansallisuudesta tai henkilöllisyydestä ei ole mitään käsitystä
 12. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun
 13. TPV:n kanssa Suomen-mestaruuden 1990-luvulla voittanut Miika Juntunen sai töitä – yrittää nostaa KPV:ta suosta, rekrytointi sai osakseen valtavan julkisen hämmennyksen
 14. Tämä nainen järjestää nyt Tampereelle Tissiflashmobia – "Rinnat eivät ole sukuelimet", huomauttaa Päivi Kokkonen
 15. Lukijalta: Miksi vuokrat nousevat?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.