Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Näin ratikkatyömaa etenee Hämeenkadulla – Katso Raitiotieallianssin havainnolliset kuvat vuosille 2018–2022

KESÄ Tampereen ratikkatyömaa on yksi tämän kesän nähtävyyksistä Tampereella. Näin työt etenevät Hämeenkadulla tänä kesänä ja tulevina vuosina. Kuvat löytyvät jutun lopusta!

Ratikkatyömaa kattaa tänä kesänä lähes koko Hämeenkadun, ja kadun varrella näkyy eri vaiheissa olevia työmaita. Työt ovat edenneet pisimmälle lännessä Tuulensuun korttelissa. Siellä raitiotiekiskot ovat jo tukevasti paikoillaan.

– Tuulensuun korttelin keskialue alkaa olla jo valmis. Työn alla ovat reuna-alueet, ensimmäisen lohkon eli keskusta-alueen lohkopäällikkö Pasi Samppala kertoo.

Tuulensuun tienoo valmistuu pääosin vuoden loppuun mennessä jalkakäytävineen ja pyöräteineen. Silloin saadaan aavistus siitä, miltä pääkatu näyttää vuonna 2021, kun raitiotieliikenne aloitetaan.

Tuulensuun naapurikorttelissa tehdään vielä maankaivuutöitä. Kiintoraidelaattojen valaminen aloitetaan ensi viikolla, ja kivetystyöt tehdään myöhemmin kesällä.

Kuninkaankadun ja Aleksis Kiven kadun välissä ollaan maankaivuutöiden parissa. Valu- ja kiveystyöt tehdään myöhemmin kesällä.

Keskustorilla ei ole vielä käynnissä ratikkatöitä, mutta johtotyöt saatetaan aloittaa sielläkin vielä tämän vuoden puolella.

Hämeensillalla ei ole tänä kesänä käynnissä ratikkatöitä, vaan silta remontoidaan ensin. Raitiotietyömaan on tarkoitus siirtyä Hämeensillalle vuonna 2020.

Hämpin itäpäässä on niin ikään töitä käynnissä eri vaiheissa maankaivuutöistä valuihin.

Näin Hämeenkadun työt etenevät vuosina 2018–2022. Raitiotieallianssista muistutetaan, että toimintaa kehitetään jatkuvasti, ja aikatauluun saattaa tulla vielä muutoksia. Kuvat: Raitiotieallianssi