Mopoautojen korvaajaksi suunniteltu kevytauto voi saada reilusti lisää nopeutta – "Sujuvoittaisi liikennettä merkittävästi"

Mopoautojen rinnalle 15–17-vuotiaiden kulkupeleiksi suunnitellut kevytautot voivat saada vielä lisää nopeutta. Asian nostaa esiin kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen, joka on ajanut uudistusta eteenpäin.

– Esitys on nyt lausuntokierroksella ja sen aikana tulleiden lausuntojen pohjalta sitä voidaan vielä tarkentaa. Minusta on syytä arvioida ainakin vielä autojen nopeutta. Nyt esitetty 45 km/h on toisaalta perusteltu, mutta vaihtoehtoinen 60 km/h sujuvoittaisi liikennettä merkittävästi, Heinonen kertoo tiedotteessaan.

Esityksessä kevytautoksi voitaisiin muuttaa enimmillään 1 500-kiloinen auto, joka on otettu käyttöön vuoden 2014 jälkeen.

Kevytautoja on perusteltu muun muassa mopoautoja paremmilla turvallisuusominaisuuksilla. Tavoitteena on saada uusi kulkuväline käyttöön jo ensi vuonna.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut