Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tullikamarin aukio nyt ja tulevaisuudessa – vertaa kuvia

Tampereen Tullikamarin aukion suunnittelukilpailun voittajaksi on valittu työ nimeltä Tullin hallit. Voittaneen ehdotuksen on tehnyt YH Kodit Oy.

Schauman & Norgren Achitectsin Ted Schauman kertoo, että inspiraatio työlle on ammennettu Tampereen teollisuushistoriasta ja Tullikamarin aukion muista rakennuksista.

– Toinen inspiraation lähde on keskustan kehittyminen ja kontrasti siinä välillä. Siksi on tosi tarkka kontrasti painavan tiilijalustan ja korkean tornin välillä, Schauman kertoo.

Suunnittelussa oli Schaumanin mukaan neljä lähtökohtaa: historian ja tulevaisuuden kohtaaminen, aukion sisä- ja ulkotilojen saumaton yhdistyminen toisiinsa, kaupunkikulttuurin ja nuorison kohtaamispaikka sekä urbaani, vehreä ja monipuolinen kohde asumiselle.

Schauman muistuttaa, että Tullikamarin aukio on yksi Tampereen keskeisistä paikoista sijaintinsa vuoksi.

– Se on keskustan yhdysalue Tammelan ja Tullin sekä Tullin ja keskustan välillä. Ja se liittyy saumattomasti tulevaan asemakeskukseen.

Kilpailun tuomaristo kiitteli Tullin Halleja ehdotukseksi, joka tuo jotakin uutta ja samalla myös vanhaa Tampereen kaupunkikuvaan. Voittajaehdotuksessa on otettu huomioon myös kevyen liikenteen kulkeminen diagonaalisesti aukion halki ja rakennuksen jalustaan on suunniteltu esteetön kulku Itsenäisyydenkadulta aukiolle.

Tuomaristolta tuli myös jatkokehitysehdotuksia. Erityisesti pyyhkeitä tuli asuntoratkaisuista, jotka eivät tuomariston mukaan olleet erityisen luovia. ”Asumisen muunneltavuus, uudenlaiset asumiskonseptit ja asumiseen liittyvien palveluiden tilat voisivat saada suuremman roolin”, tuomaristo perustelee.